• Головна
  • Новини
  • Британець Річард Кейн пропагує в Україні традиційну повагу до шлюбу, щоб країна не стала «сімейно-депресивною»...

Британець Річард Кейн пропагує в Україні традиційну повагу до шлюбу, щоб країна не стала «сімейно-депресивною»

19.05.2011, 11:47
Британець Річард Кейн пропагує в Україні традиційну повагу до шлюбу, щоб країна не стала «сімейно-депресивною» - фото 1
У Києві 16 травня відбулась офіційна презентація руху за універсальні сімейні цінності – «Тиждень подружжя». В Україні просімейна ініціатива, як наголошують організатори, триватиме з 15 по 22 травня.

Keyn.gifexklusiv.gifУ Києві 16 травня відбулась офіційна презентація руху за універсальні сімейні цінності  – «Тиждень подружжя». В Україні просімейна ініціатива, як наголошують організатори, триватиме з 15 по 22 травня. У ролі спеціального гостя виступив британець Річард Кейн, завдяки зусиллям якого Тиждень подружжя  став міжнародним і привернув до себе увагу соціальних департаментів і мас-медіа.

«Тиждень подружжя  вже крокує Україною, і це дає неймовірні результати», - підкреслила Олена Шабуніна, голова ГО «Сімейний клуб» та безпосередній організатор зустрічі у м. Києві.

Київська презентація «Тижня подружжя» була представлена не як перший, офіційний крок в Україні, а як можливість для киян і лідерів недержавних організацій ознайомитись з зарубіжним і невеликим українським досвідом роботи з подружжями «з перших рук» – від Річарда Кейна.

П'ятнадцять років тому він зрозумів, що суспільна атмосфера Великої Британії не сприяє довготерміновим сімейним відносинам і що подружжям потрібно допомагати. За словами Кейна, Рух за сім'ю вже успішно діє у багатьох європейських країнах, і не тільки. З-поміж держав, де у цьому році захисник сімейних цінностей тріумфально провів аналогічні події, знаходяться Швейцарія, Чехія, Угорщина, Німеччина, Бельгія, Румунія, Ірландія та Австрія. Цього переліку достатньо, аби зробити висновок, що Україну вважають «сімейно нестабільною країною». Є підстави: у державі, де більше ніж половина шлюбів закінчується штампом «анульовано» у паспорті, якщо не уряд битиме на сполох, то це мусять робити громадські об'єднання і християнські Церкви.

Зустріч людей, стурбованих українською сімейною статистикою, відбувалась на тлі надзвичайно вдалих просімейних заходів у Житомирі  (14 травня ) та й у Луцьку (15 травня). Анатолій Євдощук, президент Всеукраїнської благодійної організації АСЕТ, розповів про свій досвід співпраці з державними органами і представниками підприємницьких кіл у Житомирі. В. Євдощуку вдалось зібрати біля 5 000 людей на центральних вулицях Житомира.

Днем пізніше у Луцьку провели дещо скромніші заходи, проте вони набули надзвичайно великого медіа-резонансу. Луцьк може вважатись зразковим містом у тому плані, що у захист сімейних цінностях, на яких базується злагода та національний добробут будь-якої країни, релігійні організації та громадські асоціації виступили разом.

У найближчих планах організаторів – піднесення авторитету подружжя як у містах з традиційною повагою до шлюбу, так і у «сімейно-депресивних» східних регіонах України. Заплановані заходи у Запоріжжі, Кривому Розі і Донецьку.

У щорічнику Кейна на 2022 вже заплановані візити до 75 краї.

«Проблема родини в Україні є такою самою, як і по всьому світі: сім'ї розпадаються. Причина – неосвіченість  чоловіка і жінки, які не знають про взаємодію одне з одним. Вони не розуміють, що процес любові є насправді процесом. Побудову шлюбу можна порівняти з хімією як наукою. Щоб бути у ній успішним, потрібно мати здібності та навички. Подібне розуміння справ необхідно для того, щоб подружжя також було ефективним», прокоментував подію кореспонденту РІСУ Олексію Гордєєву засновник руху «Тиждень подружжя» Річард Кейн.