• Головна
  • Новини
  • У Львові урочисто відзначать 10-ту річницю візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до міста...

У Львові урочисто відзначать 10-ту річницю візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до міста

18.04.2011, 11:00
У Львові урочисто відзначать 10-ту річницю візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до міста - фото 1

Затверджено план заходів, присвячених відзначенню 10-ї річниці візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до Львова. Участь у розробці плану брали різні управління департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, представники Української Греко-Католицької Церкви та Римо-Католицької Церкви.

Ivan-Pavlo-II.gifЗатверджено план заходів, присвячених відзначенню 10-ї річниці візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до Львова. Участь у розробці плану брали різні управління департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, представники Української Греко-Католицької Церкви та Римо-Католицької Церкви, представники громадських організацій. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

Згідно з планом заходів, протягом року відбудуться різноманітні тематичні акції. Однак найбільше подій припаде на квітень-травень та 23-27 червня. У Львові будуть розроблені інтернет-версія атласу "Льві сакральний. Релігійні об’єкти на мапі міста", спеціальні паломницькі туристичні маршрути, карта релігійних об’єктів центральної частини міста Львова.

Як розповіла начальник управління молоді, сім’ї та спорту Наталя Федорович, в рамках заходу будуть проводити різноманітні краєзнавчі квести визначними місцями Львова з елементами спортивного орієнтування. Також відбудуться виготовлення спільної тематичної газети, бесіди в клубах УДЮМКів, легкоатлетичний пробіг, художній квест центральною частиною міста, протягом якого відбудуться майстер-класи з малюнку на склі, ляльки-мотанки, виробів з тіста, які можна буде забрати з собою на згадку про місто Львів. Відбудуться ярмарки-продажі творчих робіт вихованців УДЮМК та представників громадських організацій.

Управління освіти також долучається до відзначення 10-ї річниці приїзду Папи Римського Івана Павла ІІ до Львова та проведе уроки з релігієзнавства «Папа Римський Іван Павло ІІ», зустрічі учнівської молоді з духовенством, організує дитячі пришкільні табори християнського спрямування, а також творчий конкурс серед школярів. Закінчить все круглий стіл за участю освітян та духовенства.

Також у Львові планується розміщення фотографій Папи Римського Івана Павла ІІ з його цитатами на білбордах. Окрім Папи Римського Івана Павла ІІ, на білбордах будуть також розміщені образи беатифікованих у Львові 28 Слуг Божих новомучеників УГКЦ та 2 канонізованих Слуг Божих РКЦ.

Найактивнішу участь у проведені заходів візьме Церква. Представники УГКЦ та РКЦ проводитимуть зустрічі священиків з молоддю, тематичні вечори, видання книг, газет і журналів, а також проведення фотовиставки.

Так в усіх храмах РКЦ будуть відбуватися молитовні ініціативи. Одну з них проведе кардинал Жозе Сарайва Мартінс. Також на згадку про цей приїзд планується випуск пам’ятної медалі, яка буде доступна для усіх охочих та презентація книжки "Найбільше любив вівторки" Мечислава Мокшицького, який був особистим секретарем Папи Римського Івана Павла ІІ.

В УГКЦ також підготували заходи, щоб відзначити святкування беатифікації Папи Римського Івана Павла ІІ та 10-ліття його візиту  в Україну. Створена окрема інтернет-сторінка на порталі "Католицький оглядач". На цьому порталі також відбудеться онлайн-фотовиставка "Папа моїми очима", куди усі охоючі можуть надсилати свої фотографії.

1 травня на площі перед Оперним театром відбудеться вулична вистава "Йов" Львівського театру "Воскресіння" за сценарієм Кароля Войтили.

«Ця дата вибрана не випадково, адже в цей день планується беатифікація Івана Павла ІІ», - вважають організатори.