• Головна
  • Новини
  • Єпископ УПЦ КП закликав через піст відкласти святкування 8 березня...

Єпископ УПЦ КП закликав через піст відкласти святкування 8 березня

02.03.2011, 13:43
Єпископ УПЦ КП закликав через піст відкласти святкування 8 березня - фото 1
«Ми благословляємо наших віруючих на жінок звертати увагу кожен день, а не тільки один раз на рік. Тому, що 8 Березня це радше щось таке: прийшов і відкупився. Ми щодня повинні поважати материнство і жінок, як таких», – зазначив священнослужитель.

8.jpgЯк повідомляють «Волинські новини», архиєпископ Луцький і Волинський Михаїл (Зінкевич) закликав дотримуватися Великого посту, і якщо ж чоловіки все-таки планують вітати жінок, дарувати їм подарунки або робити сюрпризи, то краще це зробити напередодні – в неділю. 

«Ми благословляємо наших віруючих на жінок звертати увагу кожен день, а не тільки один раз на рік. Тому, що 8 Березня це радше щось таке: прийшов і відкупився. Ми щодня повинні поважати материнство і жінок, як таких», – зазначив священнослужитель. 

Якщо чоловікам так хочеться приділяти жінкам більше уваги, то владика радить відзначати релігійні та всеукраїнські свята, які вихваляють жінку як матір. 

«Наприклад, є державне свято – День матері, або ж свято жінок-мироносиць. Я не вважаю, що треба робити багато ажіотажу довкола 8 Березня. Тим більше що тлумачення цього свята є дуже різним. Не потрібно в перший тиждень посту собі щось придумувати, щоб потім думати добре це чи погано», – пояснив владика Михаїл.