• Головна
  • Новини
  • Полтавський священик взяв участь у затриманні донецької банди...

Полтавський священик взяв участь у затриманні донецької банди

02.03.2011, 13:13
Полтавський священик взяв участь у затриманні донецької банди - фото 1

Працівники роти державно-патрульної служби з райцентру Кобеляки на Полтавщині 20 лютого затримали чотирьох чоловіків, які викрали в місті Кременчук іномарку ”БМВ-730”. Допоміг їм у цьому митрофорний протоієрей Дмитро Кулічковський, благочинний Кобеляцького району Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Дмитро_Кулічковський.jpgПрацівники роти державно-патрульної служби з райцентру Кобеляки на Полтавщині 20 лютого затримали чотирьох чоловіків, які викрали в місті Кременчук іномарку ”БМВ-730”. Допоміг їм у цьому митрофорний протоієрей Дмитро Кулічковський, благочинний Кобеляцького району Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Як повідомляє Релігія в Україні з посиланням на Газета.ua, авто, що коштує до $70 тис, викрали вранці. Об 11.00 патрульні отримали про це повідомлення та орієнтири машини, працівники ДАІ швидко вийшли на викрадачів.

Попри попередження правоохоронців, на постах ДАІ авто з бандитами не зупинялося. Працівники міліції кілька разів перекривали проїжджу частину на перехрестях доріг, але бандит за кермом різко повертав на сільські дороги. Його попереджував про перекриту дорогу напарник, що їхав спереду в «Шевроле Епіка» Нарешті з допомогою священика авто вдалося затримати. «Ми перекрили дорогу на трасу Дніпропетровськ-Решетилівка, Він на нас і вилетів. Звертати нікуди, скрізь кювети. А тут ще батюшка його ззаду підпер. Спасибі йому за допомогу»,— каже Анатолій Хацкевич із Кобеляцької роти ДПС.

«Я повіз сина на пост ДАІ, щоб на попутку до Кременчука посадити, — згадує о. Дмитро Кулічковський. — Ще попросив хлопців-даїшників помогти. А вони відмовили, сказали, що працюють над викраденням. За годину їду в селі й бачу: стоять дві машини — міліцейська та іномарка. Міліціонери з якимось мужиком борються. Один каже: ”Поможіть, батюшка”. Я того мужика за ноги сіпнув, він упав, і його скрутили».

«Шевроле» міліціонери також спіймали. Водія загнали в поле, звідки той не міг утекти. У багажнику автівки знайшли бейсбольні біти, форму співробітників охоронної служби і стос візитівок із прізвищами відомих в Україні людей.

Викрадачів було четверо. Двоє — на машинах, інші чекали в селі Марківці біля магазинів. Їх бачили місцеві.

Чотирьох затриманих відвезли до чергової частини Кобеляцької роти ДПС, а потім забрали працівники карного розшуку із Кременчука. Бандити з Донецька і Донецької області. Мали з собою травматичні пістолети та стос підроблених купюр по $100.