Україна потрапила до списку найбільш питущих країн

18.02.2011, 10:48
Україна потрапила до списку найбільш питущих країн - фото 1
Всесвітня організація охорони здоров'я представила рейтинг "найбільш питущих" країн. Найбільше алкоголю вживають громадяни Молдови. Україна в рейтингу опинилася на п'ятому місці.

Alkogol.jpgВсесвітня організація охорони здоров'я представила рейтинг "найбільш питущих" країн. Найбільше алкоголю вживають громадяни Молдови. Україна в рейтингу опинилася на п'ятому місці. 

Як повідомляється, жителі Молдови випивають в середньому 18,22 літра алкогольної продукції на рік, що майже в три рази більше, ніж середній показник у світі – 6,1 літра алкоголю на людину в рік. Далі в рейтингу йдуть Чехія з показником 16,45 літра алкоголю на людину в рік, Угорщина – 16,27, Росія – 15,76, Україна – 15,6, Естонія – 15,57, Андорра – 15,48, Румунія – 15, 3, Словенія – 15,19, Білорусь – 15,13, Великобританія – 13,37 літра. Про це інформує «Mignews». 

За інформацією ВООЗ, в бюджеті Молдови, так само як і в Ізраїлі, Хорватії та України, закладена спеціальна стаття з лікування від алкоголізму. Разом з тим, 126 країн формально проводять програми лікування від зловживання алкоголю. 

У світовому масштабі організація зареєструвала 6,2% смертей від алкоголю серед чоловічого населення проти 1,1% серед жіночого. При цьому, за даними ВООЗ, кожна п'ята людина в країнах СНД помирає від вживання алкоголю. 

Усього у світі близько 320 тисяч чоловік у віці від 15 до 29 років гинуть від вживання алкоголю, що становить 9% від числа всіх смертей в цій віковій категорії, йдеться в опублікованому організацією доповіді щодо глобальної проблеми вживання людиною алкогольних напоїв. 

Переважна більшість смертей відбувається через травми, отримані в стані алкогольного сп'яніння. Також вбити людину можуть ракові пухлини, що розвинулися під впливом алкоголю. У числі основних причин смертельних випадків стоять і серцево-судинні захворювання, і цироз печінки.