• Головна
  • Новини
  • УПЦ вперше видала Молитвослов та Закон Божий шрифтом Брайля...

УПЦ вперше видала Молитвослов та Закон Божий шрифтом Брайля

24.12.2010, 15:58
УПЦ вперше видала Молитвослов та Закон Божий шрифтом Брайля - фото 1
Українська Православна Церква (Московського Патріархату) за ініціативою митрополита Луцького і Волинського Нифонта вперше видала Молитвослов та Закон Божий, надрукований шрифтом Брайля.

ZakonBozhy.jpgУкраїнська Православна Церква (Московського Патріархату) за ініціативою митрополита Луцького і Волинського Нифонта вперше видала Молитвослов та Закон Божий, надрукований шрифтом Брайля. Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомили голова прес-центру Волинської єпархії протоєрей Валентин Марчук та митрополит Луцький і Волинський Нифонт.

"Ми видали приблизно 1 тисячу екземплярів Закону Божого та Молитвослова. Всі, хто долучався до цієї акції, знали, що це абсолютна благодійна акція", – сказав В.Марчук.

За його словами, на прохання Руської Православної Церкви до Москви також було передано три примірники Молитвослова, виданого шрифтом Брайля.

"Вже кілька років тому вихованці Волинської духовної семінарії з нашого благословення, своїми руками, самі викололи мовою Брайля Молитвослов для незрячих. Це була перша ластівка в Україні", – повідомив митрополит Нифонт.

У свою чергу інваліди зору вітали таке видання. "Ми всі радіємо, що незрячі люди тепер можуть самостійно брати в руки Закон Божий і вникати, читати, розуміти його і відповідно чинити в житті ті чи інші кроки", – зазначив голова правління Волинської обласної організації товариства сліпих Юрій Симончук.

У свою чергу головний офтальмолог України, доктор медичних наук Сергій Риков додав, що зараз спільно з церквою у Волинській області створюється офтальмологічний кабінет. "Мені дуже приємно, що цей проект буде продовжено", – наголосив він.

Довідка: Шрифт Брайля – це рельєфно-крапковий шрифт, яким користуються на письмі та у читанні незрячі люди. Шрифт був розроблений в 1821 році французом Луї Брайлем, який в три роки сам втратив зір.