• Головна
  • Новини
  • Капелани Києва та Львова обговорюють соціальну адаптацію в’язнів та можливості духовного проводу в тюрмах...

Капелани Києва та Львова обговорюють соціальну адаптацію в’язнів та можливості духовного проводу в тюрмах

03.12.2010, 09:38
Капелани Києва та Львова обговорюють соціальну адаптацію в’язнів та можливості духовного проводу в тюрмах - фото 1
Захід відбувається у рамках IV Суспільних днів УГКЦ. Конференцію організували в’язничні капелани Києва та Львова за підтримки патріарших комісій УГКЦ «Справедливість і мир» та «Сприяння єдності християн».

vyaznutsya.jpgНа таку тему 3 грудня 2010 року у приміщенні Українського католицького університету проходить науково-методична конференція під назвою «Засуджені, але не відкинені». Участь у ній бере владика Венедикт (Алексійчук), єпископ-помічник Львівський УГКЦ, представники керівництва Держдепартаменту України з питань виконання покарань, представники державних установ та громадських організацій міста.

Як повідомили в УКУ, захід відбувається у рамках IV Суспільних днів УГКЦ. Конференцію організували в’язничні капелани Києва та Львова за підтримки патріарших комісій УГКЦ «Справедливість і мир» та «Сприяння єдності християн».

«Ми хочемо привернути увагу суспільства до проблем, пов’язаних із соціальною адаптацією в’язнів, а також потреб щодо забезпеченням духовного проводу в місцях позбавлення свободи», – зазначив один із організаторів, тюремний капелан Юрій Кузьо.

Доповідач конференції професор Мирослав Маринович наголошує: «Коли суд виносить свій обвинувачувальний вирок, вважається, що таке покарання є цілком достатнє для відновлення справедливості й перевиховання злочинця. Проте дуже часто вирок щодо позбавлення волі – це лише початок фактично позасудових покарань. В’язня можуть карати холодом і голодом,  всіляко принижувати, чи й піддавати тортурам. Врешті-решт, вийшовши на волю, колишній в’язень майже неминуче стає об’єктом суспільного остракізму. Чи усвідомлюємо ми, що дуже часто це закінчується новим злочином? Чи не є цей ланцюжок тривожним сигналом, що його ми повинні осмислити»?

Конференція «Засуджені, але не відкинені» дає змогу всім небайдужим до проблем, пов’язаних із соціальною адаптацією в’язнів, а також здійснення духовного проводу в місцях позбавлення волі, отримати докладну інформацію щодо зазначених тем, особисто поспілкуватися із експертами в цій галузі та дізнатися про можливі шляхи вирішення актуальних проблем у пенітенціарній сфері.