• Головна
  • Новини
  • Євген Сверстюк за моральне, духовне та етичне лідерство удостоєний нагороди «Світло Справедливості»...

Євген Сверстюк за моральне, духовне та етичне лідерство удостоєний нагороди «Світло Справедливості»

01.11.2010, 09:19
Євген Сверстюк за моральне, духовне та етичне лідерство удостоєний нагороди «Світло Справедливості» - фото 1
1-го листопада о 17:00 у Київському міському будинку вчителя відбудеться Церемонія вручення нагороди «Світло Справедливості» Євгенові Сверстюку, повідомляє «Релігія в Україні».

Sverstyuk.jpg1-го листопада о 17:00 у Київському міському будинку вчителя  відбудеться Церемонія вручення нагороди «Світло Справедливості» Євгенові Сверстюку, повідомляє «Релігія в Україні».

Нагорода «Світло Справедливості», яка вручається за моральне, духовне та етичне лідерство, була заснована канадійкою українського походження Анастасією Шкільник на честь її батька д-ра Михайла Шкільника, видатного юриста, громадського і політичного діяча часів визвольного руху в Україні 1917-1920 років. Церемонія відбувається за підтримки Українського Католицького Університету (УКУ).

Нагороду вручатимуть о. д-р Борис Ґудзяк, ректор УКУ, та Анастасія Шкільник.

Євген Свестюк — доктор філософії, головний редактор газети «Наша віра», автор одного з найважливіших текстів українського самвидаву — «З приводу процесу над Погружальським».

Політв'язень радянського режиму. У січні 1972 року — заарештований і в березні 1973 засуджений за статтею 62 ч. I КК УРСР за виготовлення і розповсюдження документів «самвидаву» до семи років таборів та п'яти років заслання. Нагороджений орденом Свободи«…за видатні заслуги в утвердженні суверенітету та незалежності України, мужність і самовідданість у відстоюванні прав і свобод людини, плідну літературно-публіцистичну діяльність та з нагоди Дня Свободи…» згідно з Указом Президента України «Про нагородження Є.Сверстюка орденом Свободи» від 25 листопада 2008 р. № 1075/2008.

Автор книг, численних есе і статей з літературознавства, психології і релігієзнавства; поезій, перекладів із німецької, англійської, російської мов. Державна премія України імені Тараса Шевченка (1995) за книгу «Блудні сини України».