• Головна
  • Новини
  • Вірні різних конфесій звернулися до єпископів українських Церков щодо захисту ненароджених дітей...

Вірні різних конфесій звернулися до єпископів українських Церков щодо захисту ненароджених дітей

05.10.2010, 16:12
Вірні різних конфесій звернулися до єпископів українських Церков щодо захисту ненароджених дітей - фото 1
У Марійському Духовному Центрі УГКЦ в Зарваниці 1-3 жовтня відбувся вишкіл прихильників «Руху за життя». На ньому були присутні миряни Греко-Католицької, Православних та Римо-Католицької Церков зі Львова, Києва, Тернополя, Чорткова, Коломиї, Рівного та Луцька.

За_життя_1.jpgУ Марійському Духовному Центрі УГКЦ в Зарваниці 1-3 жовтня відбувся вишкіл прихильників «Руху за життя». На ньому були присутні миряни Греко-Католицької, Православних та Римо-Католицької Церков зі Львова, Києва, Тернополя, Чорткова, Коломиї, Рівного та Луцька. Учасники вишколу обговорювали можливості захисту життя зачатих дітей в сучасній Україні та забезпечення громадян України правдивою інформацією про жахливі наслідки абортів та ранньоабортивних засобів.

Голова ЛОГО Товариства «Рух за життя» Петро Гусак звернув увагу на потребу існування руху та на природний і надприродний аспекти його діяльності. Під час вишколу представник Катехитичної комісії УГКЦ Любов Опацька представила учасникам програму статевого виховання «Тіло – храм Святого Духа».

Про напрямки діяльності «Руху за життя» (присутність в ЗМІ, діяльність на деканальному та парохіяльному рівнях) розповідала Леся Гусак. А досвідом  превентивної діяльності стосовно дівчат девіантної поведінки поділилася викладач Тернопільського педагогічного університету Іванна Парфанович. Свою презентацію про підхід і методику лекцій «За життя» для учнів різних вікових груп представила вчителька і поетеса Наталя Назар.

Учасники вишколу під час зустрічей обговорювали тематику і перспективи Симпозіуму «Морально-етичні аспекти штучного переривання вагітності», що відбувся у Києві 22 вересня, а також провели робочу зустріч, яка стосувалася спільної організації свята «Покров Богородиці над ненародженими».

Важливою для кращого пізнання теми, як повідомили РІСУ організатори, була розповідь про пророче значення енцикліки Папи Павла VI «Людського життя» (Humanae vitae) викладача УКУ і наукового працівника Інституту родини та подружнього життя Галини Кришталь. Своїм досвідом у питаннях зцілення від постабортного синдрому, праці з дітьми, вцілілими від аборту, та праці з сім’ями, де були аборти, ділилася сестра Тадея (Довгунь), ДМБНП.

Результатом вишколу стало звернення учасників заходу до єпископів українських Церков стосовно захисту ненароджених дітей.