Розпочав роботу ІІІ Екуменічний соціальний тиждень

04.10.2010, 16:22
Розпочав роботу ІІІ Екуменічний соціальний тиждень - фото 1
Урочисте відкриття Екуменічного соціального тижня (ЕСТ) відбулось 4 жовтня. Третій поспіль Екуменічний соціальний тиждень у Львові проходить під гаслом «Довіра. Відповідальність. Філантропія» і триватиме від 4 до 10 жовтня.

Прес-конференція_1.jpgexklusiv.gifУрочисте відкриття Екуменічного соціального тижня (ЕСТ) відбулось 4 жовтня. Третій поспіль Екуменічний соціальний тиждень у Львові проходить під гаслом «Довіра. Відповідальність. Філантропія» і триватиме від 4 до 10 жовтня. Учасниками заходу є Церква, влада, бізнес, громадський сектор, освітні заклади України та світу.

ЕСТ розпочав роботу громадським форумом «Превентивні позакласні навчання – крок назустріч майбутнім батькам України». Організаторами форуму є Християнська євангельська Церква «Гефсиманія», Соціальна просвітницька громадська організація «Майбутні батьки України», Спеціалізований центр підтримки сім'ї при Управлінні сім'ї та молоді ЛОДА. Метою цього форуму стало обговорення надбання попередніх років у сфері позакласного превентивного навчання.

Крім цього, учасники форуму звернулися до місцевих органів влади з пропозицією створення при школах різноманітних гуртків з розширеною програмою (з організацією спільних виїздів на природу, таборів соціально-оздоровчого виховання тощо).

Серед інших подій, які відбудуться в рамках ЕСТ, варто виокремити проведення академічної конференції «Довіра. Відповідальність. Філантропія», увага якої акцентуватиметься на діяльності філантропічних організацій в Україні та розвитку філантропії у світі. «На ЕСТ слухатимемо доповіді про український і світовий досвід у становленні та розвитку філантропії, про довіру та відповідальність як основу соціального партнерства між Церквами та владою, бізнесом і соціальними організаціями, торкнемось питань особистої відповідальності кожного за здоров’я суспільства, ознайомимось з методами альтернативного вирішення конфліктів, розглянемо роль ЗМІ у вирішенні суспільних проблем», — запевняють організатори.

Знаковою подією цьогорічного форуму має стати створення Національної ради ЕСТ та створення Національної мережі ЕСТ. Серед відомих людей, які візьмуть участь у заході, — Мартіна Райзера, Голови Світового Банку в Україні, Молдові та Білорусі; Марк Гарді, доктор філософії, директор Неприбуткових адміністративних програм університету Нотр Дам, США; Катерина Ющенко, Голова наглядової ради Фонду «Україна-3000».