• Головна
  • Новини
  • В Україні близько 5 мільйонів людей мають різного роду алкогольну залежність: дослідження підкомісії УГКЦ...

В Україні близько 5 мільйонів людей мають різного роду алкогольну залежність: дослідження підкомісії УГКЦ

30.09.2010, 17:18
В Україні близько 5 мільйонів людей мають різного роду алкогольну залежність: дослідження підкомісії УГКЦ - фото 1
Митрополича підкомісія УГКЦ «За тверезість життя» представила результати дослідження алкогольної залежності на Тернопільщині на прес-конференції у приміщенні Тернопільського благодійного фонду «Карітас» 29 вересня.

За_тверезість_життя.jpgМитрополича підкомісія УГКЦ «За тверезість життя» представила результати дослідження алкогольної залежності на Тернопільщині на прес-конференції у приміщенні Тернопільського благодійного фонду «Карітас» 29 вересня. У рамках дослідження опитали 546 учнів навчальних закладів Тернополя та Тернопільського району. Соціологічне дослідження провели в рамках проекту “Консультативно-просвітницький центр для допомоги залежним від алкоголю та членам їхніх родин в м. Тернопіль”. Згідно з даними дослідження, в Україні приблизно 5 мільйонів людей мають різного роду алкогольну залежність.

Як повідомляє офіційний сайт УГКЦ, 33% школярів відповіли, що вперше спробували алкоголь у сім'ї, 50% опитаних зазначили, що вперше спробували алкоголь у віці 12-17 років для покращення настрою, щоби «бути, як усі» та забути про проблеми; понад 75% вперше вживали алкоголь у вигляді пива, вина та шампанського.

Голова підкомісії «За тверезість життя» о. Андрій Логін зазначив, що така статистика змушує ствердити, що близько 40% школярів є залежними від алкоголю. Працівники підкомісії за останній рік відвідали понад 50 навчальних закладів Тернопільщини, де ознайомили молодь із можливими наслідками безвідповідального ставлення до алкоголю.

Прес-секретар Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ о. Олег Харишин повідомив, що окремо ініціювали створення Книг тверезості у 12 парафіях Тернопільсько-Зборівської єпархії, де вірні присягають не вживати алкоголь на означений термін. За його словами, за 2 дні існування такої книги у кафедральному соборі Тернополя присягу склали понад 200 осіб.

Наступним етапом діяльності підкомісії є праця із залежними та співзалежними дітьми. Приблизно 60 дітей Тернополя отримають духовну та психологічну допомогу, а також молодь дитячого будинку у с. Петрики (Тернопільщина) та Бережанської виховної колонії для неповнолітніх дітей, що вчинили злочин. Невдовзі консультативно-просвітницькі центри відкриють також у Львові та Стрию.

Довідка:

Між’єпархіальна підкомісія “За тверезість життя” створена у жовтні 2006 року у складі Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ на 32 сесії Синоду єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ. Згідно з благословенням Предстоятеля УГКЦ її діяльність спрямована на подолання алкогольної залежності в українському суспільстві.