У Львові стартує ІІІ Екуменічний соціальний тиждень

02.09.2010, 16:17
У Львові стартує ІІІ Екуменічний соціальний тиждень - фото 1
Під гаслом «Довіра. Відповідальність. Філантропія» від 4 до 10 жовтня у Львові відбудеться Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ). Цьогоріч захід відбудеться втретє.

Подбай_про_ближнього_1.jpgПід гаслом «Довіра. Відповідальність. Філантропія» від 4 до 10 жовтня у Львові відбудеться Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ). Цьогоріч захід відбудеться втретє. Однією з пріоритетних цілей цьогорічного Екуменічного соціального тижня є створення Національної ради ЕСТ та створення Національної мережі ЕСТ, поштовхом для цього стало побажання учасників 2 ЕСТ, які бачать потребу у розширенні проекту на загальнодержавний масштаб.

У рамках ІІІ ЕСТ відбудеться академічна конференція «Довіра. Відповідальність. Філантропія», де акцент робитиметься на діяльності філантропічних організацій в Україні та розвитку філантропії у світі. Сторони обговорять питання відсоткової філантропії та ефективного законодавства як основи розвитку громадянського суспільства.

За словами голови Секретаріату ЕСТ Ірини Кітури, усі заходи витримані в «дусі екуменізму» та передбачають якомога ширше залучення громади.

«Нове суспільство, об’єднане та згуртоване, філантропічне та небайдуже до потреб ближнього, незалежно від положення в суспільстві, релігійної та національної приналежності — це абсолютно реальна модель взаємодії суспільства», - зазначає координатор Тижня.

Під час Тижня, як проінформували РІСУ в прес-центрі заходу, також передбачені круглі столи, на яких представлять досвід співпраці між Церквою та владою, бізнесом та соціальними організаціями, майстер-класи для громадських організацій, представників Церков, альтернативні шляхи вирішення конфліктів, партнерство в соціальних ініціативах. Відбудеться також науково-практична конференція «Християнська етика як спосіб виховання молоді». Також обговорять роль ЗМІ у вирішені суспільних проблем, а відомі українські журналісти представлять конкурс «Репортери надії в Україні».

Серед інших родзинок Форуму — виставки-семінари («Діти та ікона», «Забутий світ»), концерти, візити та виставка соціальних організацій, IV Міжнародний фестиваль родинної творчості «Берегиня» і традиційний «День довіри» для молоді, підготований спільно з екуменічною християнською спільнотою Тезе.

Планується, що участь у заході візьмуть Катерина Ющенко, Голова наглядової ради фонду «Україна 3000», Мартін Райзер, голова представництва Світового Банку в Україні, Молдові та Білорусі, Марк Харді, доктор філософії, директор Неприбуткових адміністративних програм університету Нотр Дам (США), посол Франції в Україні Жак Фор, а також Даніель Карон, посол Канади в Україні. Поділиться своїм досвідом з учасниками Бернард Шеневез, Віце-Президент Соціальних тижнів Франції.

Організаторами ЕСТ виступають Інститут екуменічних студій УКУ, Український католицький університет (УКУ), Львівська міська рада, Львівська обласна рада та адміністрація, Національний університет «Львівська Політехніка».