• Головна
  • Новини
  • Предстоятель УПЦ і Президент Синоду Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України обговорили соціальні проекти...

Предстоятель УПЦ і Президент Синоду Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України обговорили соціальні проекти

01.07.2010, 10:12
Предстоятель УПЦ і Президент Синоду Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України обговорили соціальні проекти - фото 1
У резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви в Києво-Печерській Лаврі 30 червня відбулася зустріч Митрополита Київського і всієї України Володимира з Президентом Синоду Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України пастором Андрієм Гамбургом.

IMG_5497.JPGКИЇВ – У резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви в Києво-Печерській Лаврі 30 червня відбулася зустріч Митрополита Київського і всієї України Володимира з Президентом Синоду Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України пастором Андрієм Гамбургом.

За повідомленням офіційного сайту УПЦ, під час зустрічі обговорювалися питання двосторонніх відносин. Зокрема, пастор Андрій Гамбург є заступником голови групи «Примирення в Європі — завдання Церков України, Білорусі, Польщі та Німеччини». Метою групи є пошук шляхів взаємодії християнських церков у розв’язанні актуальних соціальних питань в Східній та Центральній Європі. Наразі група займається підготовкою міжнародної конференції з проблем міграції в сучасній Європі.

У роботі групи «Примирення» бере участь і Українська Православна Церква. Пастор Андрій Гамбург розповів Митрополиту Володимиру про ініціативи групи та попросив молитов за успішне здійснення цих ініціатив. Митрополит Володимир подякував пастору Андрію Гамбургу за візит та побажав допомоги Божої в здійсненні важливих соціальних проектів.

В зустрічі також брали участь офіційний представник Української Православної Церкви в групі «Примирення» доцент Київської Духовної Академії Володимир Бурега та секретар Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич.