• Головна
  • Новини
  • Християнські Церкви України висловили негативне ставлення до гріха гомосексуалізму...

Християнські Церкви України висловили негативне ставлення до гріха гомосексуалізму

11.06.2010, 15:54
Християнські Церкви України висловили негативне ставлення до гріха гомосексуалізму - фото 1
Зустріч глав Церков – учасників Наради представників християнських Церков України відбулася 10 червня в приміщенні Українського товариства охорони пам’яток історії та культури в Києво-Печерській лаврі.

Зустріч_.jpgКИЇВ — Зустріч глав Церков – учасників Наради представників християнських Церков України відбулася 10 червня в приміщенні Українського товариства охорони пам’яток історії та культури в Києво-Печерській лаврі. Участь в заході взяв і голова Держкомнацрелігій Юрій Решетніков. На засіданні ухвалили проект Декларації християнських Церков України «Про негативне ставлення до гріха гомосексуалізму, його пропагування в суспільстві та спроб легалізації так званих одностатевих шлюбів (реєстрації одностатевих партнерств)».

На початку засідання Юрій Решетніков проінформував присутніх про стан державно-церковних відносин в Україні.  За його словами, на сьогодні спостерігається зменшення середньостатистичного відсотку приросту кількості релігійних громад, котре становить 2% — у порівнянні з минулорічними 4%. Також голова Деркомнацрелігій відзначив позитивну діяльність громадських рад за участю християнських Церков України, що сформовані при низці Міністерств і відомств.

Щодо декларації, яку підписали члени засідання, то поява документу ініційована засіданням Парламентської Асамблеї Ради Європи, яка 28 квітня 2010 року схвалила доопрацьований проект резолюції та рекомендації, присвячений питанням дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

Як повідомляє прес-служба УПЦ, документ сповіщає про те, що Церкви України стурбовані подібними загрозливими процесами, що відбуваються в Західній Європі, які докорінно підривають християнське поняття про шлюб, сім’ю та суспільство, свідомо пропагуючи гріх та прикриваючи його демократичними тенденціями.

Окрім того, представники християнських Церков України висловили стурбованість неодноразовими спробами дискредитації та перешкоджання діяльності Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі.

«Цей орган покликаний перешкоджати заповненню інформаційного простору національних мас-медіа різноманітним непотребом, таким як пропаганда війни, національної та культурної ворожнечі, культу жорстокості та насильства, а також різних фільмів та передач відверто непристойного характеру. Оскільки діяльності даного органу перешкоджають учасники цієї інформаційної війни, було прийнято рішення про направлення відкритого звернення до української громадськості з приводу потреби захисту високих моральних засад та сімейних цінностей», — йдеться у повідомленні прес-служби УПЦ.

Учасники засідання також схвалили текст відкритого листа до низки високопосадовців щодо необхідності комплексної інформаційно-просвітницької діяльності Держави задля профілактики поширення СНІД та ВІЛ-інфекції серед населення.

Під кінець учасники зустрічі розглянули можливі моменти співпраці християнських Церков України з Міністерством культури і туризму України.

Серед запрошених гостей на засіданні також були присутні представники Міністерства закордонних справ, Міністерства культури та туризму України.

Повний текст звернення