• Головна
  • Новини
  • Учасники міжконфесійного маршу "За життя" у Донецьку молилися за життя для ненароджених...

Учасники міжконфесійного маршу "За життя" у Донецьку молилися за життя для ненароджених

02.06.2010, 18:29
Учасники міжконфесійного маршу "За життя" у Донецьку молилися за життя для ненароджених - фото 1
З нагоди міжнародного Дня захисту дітей 1 червня у Донецьку відбувся щорічний марш "За життя". Організатором заходу виступила християнська церква "Слово життя" (Українська Християнська Євангельська Церква) за участю УГКЦ та УПЦ КП.

Аборти_11.jpgДОНЕЦЬК — З нагоди міжнародного Дня захисту дітей 1 червня у Донецьку відбувся щорічний марш "За життя". Організатором заходу виступила християнська церква "Слово життя" (Українська Християнська Євангельська Церква) за участю УГКЦ та УПЦ КП. Цьогоріч в марші взяли участь близько 600 чоловік. Вони пройшли по центральній вулиці міста з плакатами і транспарантами, висловлюючи протест проти абортів і проголошуючи життя для всіх ненароджених дітей.

«Настає час, коли віруючі різних церков зустрічаються на потрібному перехресті, — зазначив у своєму виступі Леонід Падун, старший єпископ Української Християнської Євангельської Церкви та Старший пастор Християнської церкви "Слово життя". — Діти дороги всім нам, і для кожної нормальної людини дитина це дорогоцінність.

Ми тут, щоб рятувати взятих на смерть. Я впевнений, що кожен з нас щасливий, що він народився і живе на цій землі, але на жаль, на сьогоднішній день величезна кількість дітей ніколи не змогла побачити сонце, небо, квіти, тому що хтось зупинив їх серце, не дозволивши їм народитися і жити. Але кожне життя є святинею в очах Божих, і кожна ненароджена людина має право на життя!».

Духовенство.jpgЗамислитися над невтішною статистикою абортів, зроблених за роки незалежності України, закликав присутніх о. Василь, УГКЦ. Він також висловив надію на добрі результати тих зусиль, які докладає Церква, щоб зупинити це беззаконня: “Гадаю, що багато дівчат та жінок побачили наші заклики, і вірю, що багато зупиняться на цьому шляху і не зроблять цього. Коли ми перестанемо чути крики ненароджених дітей, ми побачимо розквіт України. Вся Церква виступає проти абортів. Ми - за життя від самого зачаття і до кінця життя людини”.

“Сьогодні Господь зібрав усіх нас - представників різних конфесій, різних течій, різних національностей разом, під відкритим небом, щоб кожен з нас підніс свої сердечні молитви за життя заради життя, — зазначив архиєпископ Донецький і Маріупольський УПЦ КП Сергій. - Дітей не буває православних, католицьких, протестантських. Діти - це наше надбання, наш великий дар з небес».

Як повідомляє прес-служба церкви «Слово життя», марш "За життя" традиційно проводиться в Донецьку вже більше 8 років.
Урочистий хід завершився на центральній площі міста, де відбулась концертна програма за участю дитячих та підліткових творчих колективів церков УХЄЦ Донецька і області, а також учнів приватної школи "Росток".

акция-ЗА-ЖИЗНЬ.jpg