• Головна
  • Новини
  • У День Матері Глава УГКЦ закликав вірних молитися не лише за матерів, а й за батьків...

У День Матері Глава УГКЦ закликав вірних молитися не лише за матерів, а й за батьків

10.05.2010, 09:23
У День Матері Глава УГКЦ закликав вірних молитися не лише за матерів, а й за батьків - фото 1
Оскільки День матері співпав також і з Днем перемоги, Патріарх Любомир у зверненні згадав і про ветеранів воєн ХХ ст.

Husar_w.jpgКИЇВ – У зверненні з нагоди Дня Матері, яке відзначається у другу неділю травня, Патріарх Любомир закликав молитися до Бога за наших матерів та дякувати їм за те, що ми через них одержали дар життя. За переконанням Глави УГКЦ, така молитва «стане нашою відповіддю на ті безнастанні молитви за нас наших матерів, зокрема тих, які належать до прицерковної організації «Матері в молитві», які об’єднуються, щоб молитися за своїх дочок і синів, за всі потрібні Божі дари.

«Хочемо в цей день молитовно згадати і наших батьків, бо дар життя передається через них обох, і так Господь Бог опорядив, що діти для нормального свого розвитку потребують і матір, і батька. Тому то наша сьогоднішня молитва за них обох», – наголошується у зверненні.

Оскільки День матері співпав також і з Днем перемоги, Патріарх Любомир у зверненні згадав і про ветеранів воєн ХХ ст.

«Сьогодні адресуємо слова вдячності усім тим, які в тому минулому трагічному столітті пожертвували своє життя, за полонених та всіх інших, які потерпіли за волю України від різних окупантів та загарбників. Згадуючи їх всіх, бажаємо згадати також в наших молитвах їхніх батьків і матерів, та подякувати їм, що своїх дітей виховали в любові до свого краю та свого народу, що в різні способи боролися і терпіли за свободу своєї  Батьківщини. Тих дітей вже залишилося при житті дуже мало, то тим більше упокоїлися вже в Бозі їхні батьки і матері, але молитва, наше спілкування з Богом не підлягає обмеженням часу, простору чи інших земських вимірів. Треба молитися за них всіх – батьків і матерів, живих і померлих! Сьогодні ми об’єднані в тих молитвах», – сказано у зверненні Глави УГКЦ.