• Головна
  • Новини
  • У Києві завершилася молитовна акція "Міжнародна молитва за пробудження"...

У Києві завершилася молитовна акція "Міжнародна молитва за пробудження"

05.05.2010, 16:59
У Києві завершилася молитовна акція "Міжнародна молитва за пробудження" - фото 1
Представники християнських церков зібралися 2 травня на майдані Незалежності в центрі столиці, щоб помолитися за єдність. Релігійні лідери говорять, що відчули необхідність спільної молитви заради збереження України.

молитва.jpgКИЇВ Представники християнських церков зібралися 2 травня на майдані Незалежності в центрі столиці, щоб помолитися за єдність. Релігійні лідери говорять, що відчули необхідність спільної молитви заради збереження України. Про це повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Цього року в заході взяли участь офіційні представники Римо-Католицької Церкви, Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви, а також єпископи і старші пастори 13 спілок та об'єднань євангельських церков України, повідомляє Мегапортал християнських ресурсів InVictory. А ініціатор проведення молитовної акції – Українська Міжцерковна Рада за підтримки Київської міської адміістраціі.

Для проведення молитовної акції встановили велику сцену, з боків якої висіли два банери з написами: «Молитва за благословення України. Боже великий єдиний, нам Україну храни!» Після виступу хору в національних українських костюмах єпископи і пастори по черзі протягом години здійснювали молитву за різні сфери життя країни.

Завершив об'єднуючу молитву концерт духовної музики «Боже великий єдиний, нам Україну храни». Колективи з різних регіонів країни – від Тернополя до Донецька – представили хорове виконання, сучасну християнську естрадну пісню, народні духовні співи.

Благословення для участі у спільній молитві мали і вірні УПЦ КП. Як відзначає у своєму блозі священик Київського Патріархату, протоієрей Сергій Ткачук, саме він повинен був як офіційний представник УПЦ КП брати участь у «Соборної молитві» за Україну. Але, за словами священнослужителя, поспілкувавшись з організаторами, він відмовився від участі в акції разом з «колишніми соратниками одіозного пастора Сандея Аделаджі».

дворец-спорта.jpgЗа інформацією ProChurch.info, ця спільна молитва на майдані Незалежності стала заключним акордом триденної молитовної акції, що проходила в Києві з 30 квітня по 2 травня. Кілька тисяч людей перебували в молитві в столичному Палаці спорту та на Майдані незалежності.

Ведучими молитви у Палаці спорту та на Майдані незалежності були старші пастори і єпископи євангельських конфесій, серед них – Сергій Балюк, єпископ Об'єднаної Євангельської Церкви Живого Бога; Пилип Савочка, старший пастор церкви «Спасіння»; Віталій Вознюк, єпископ церков «Божа Церква»; Олексій Демидович, національний єпископ союзу «Церква Божа України»; Анатолій Козачок, єпископ Київського регіону Церкви християн віри євангельської (п'ятидесятників); Валерій Решетинський, єпископ церков «Українська Місіонерська Церква»; Анатолій Гаврилюк, президент Об'єднання незалежних християнських харизматичних церков України; Анатолій Глуховський, заступник старшого пресвітера Союзу Вільних Церков Християнської Євангельської Віри України; Борис Грісенко, рабин Київської Єврейської Месіанської Общини; Софія Жукотанська, старший пастор церков «Всеукраїнська Християнська Асамблея»; Сергій Шидловський, засновник і керівник міжнародного міжконфесійного «Руху Шукачів Бога» та інші.

Фотографії - InVictory