У Полтаві cкасували Гуморину, щоб не образити віруючих

29.03.2010, 14:17
У Полтаві cкасували Гуморину, щоб не образити віруючих - фото 1
Враховуючи звернення до влади єпископа Полтавського і Миргородського Філіпа (УПЦ), міськрада вирішила, що масові гуляння та інші розважальні акції можуть образити гідність віруючих Полтави.

Den_smih.jpgПОЛТАВА – Міська рада Полтави скасувала фестиваль сміху і студентський карнавал, що традиційно відбувається 1 квітня. Як передає УНІАН-релігії, таке рішення міської влади пов`язане з тим, що цього року 1 квітня припадає на Страсний тиждень Великого посту.

Враховуючи звернення до влади єпископа Полтавського і Миргородського Філіпа (УПЦ), міськрада вирішила, що масові гуляння та інші розважальні акції можуть образити гідність православних жителів Полтави, наголошується в повідомленні прес-служби.

Карнавал і фестиваль сміху вирішено провести в червні. Таким чином, цей захід співпаде з традиційним Святом галушок.

Як вже повідомлялося, 2 березня митрополит Одеський та Ізмаїльский УПЦ (МП) Агафангел звернувся до мера Одеси Едуарда Гурвіца з проханням перенести першоквітневе свято – День сміху, час проведення якого цього року припадає на Страсний Четвер. Проте мер відповів, що не має наміру відміняти або переносити щорічну першоквітневу Гуморину.