• Головна
  • Новини
  • Богословів залучать до розробки духовних принципів національної економіки...

Богословів залучать до розробки духовних принципів національної економіки

26.03.2010, 09:43
Богословів залучать до розробки духовних принципів національної економіки - фото 1
Круглий стіл, організований Всеукраїнською спілкою вчених-економістів (ВСВЕ) спільно з Укрінформом, відбувся 25 березня.

 

YKRINFORM.jpgКИЇВ — Круглий стіл, організований Всеукраїнською спілкою вчених-економістів (ВСВЕ) спільно з Укрінформом, відбувся 25 березня.

Метою організації заходу стало обговорення таких питань:

• чому християнське суспільство використовує для задоволення своїх матеріальних потреб антихристиянську економічну модель?

• духовна єдність суспільства – необхідна передумова національного економічного розвитку;

• моральність бізнесу як ключовий чинник розвитку національної економики;
• економічний патріотизм як головна складова національного патріотизму.

Координатором обговорення, як інформує прес-служба УПЦ, виступив голова ВСВЕ доктор економічних наук Олександр Кендюхов. До обговорення долучилися представники економічної науки, державної влади та громадських організацій. Від УПЦ в роботі круглого столу взяв участь голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоєрей Георгій Коваленко, який висловив думку, що «економіка не може бути вільною від моралі», а також зазначив існування біблійних, євангельських та традиційних для православних народів засад економічних відносин.

Одночасно священик зазначив, що відродження та розвиток християнських моделей господарювання можливі лише за умови, коли принципи християнської моралі будуть в основі життя кожної людини — від найвищих щаблів влади до простого робітника — та стануть нормою міжлюдських стосунків поза храмом: в родині, в суспільстві, на роботі.

Підсумком роботи круглого столу стала пропозиція щодо створення робочої групи з науковців, підприємців та богословів для розробки духовних принципів національної економіки.