• Головна
  • Проекти
  • Львів’яни обурені відсутністю традиційного спільного молебню Предстоятелів різних Церков у Соборі cв. Софії за успіх президентства...

Львів’яни обурені відсутністю традиційного спільного молебню Предстоятелів різних Церков у Соборі cв. Софії за успіх президентства

26.02.2010, 09:59
Львів’яни обурені відсутністю традиційного спільного молебню Предстоятелів різних Церков у Соборі cв. Софії за успіх президентства - фото 1
Відсутність загальної молитви у Львові сприйняли як довід того, що Янукович сприймає себе не як президента всього українського народу, до якого входять віруючі різних Церков і релігій, а як президента вірних Московського Патріархату.

inavgyratsiya.jpgЛЬВІВ – Пряма трансляція інавгурації Президента у центрі Львова, яку було попередньо заплановано, не відбулася. В останній день прихильники Віктора Януковича відмовилися від прямої трансляції інавгурації нового Пезидента у центрі Львова. Як вони пояснюють, через можливі провокації. На заваді планів стали їх політичні опоненти, які заявили про проведення своїх акцій у цей день і на цьому ж місті. І жодних масових заходів ніхто не проводив.

Партія регіонів аргументувала це кризою у державі, інші політичні сили – байдужістю до події. «Я не дивився, бо мені це було нецікаво, і більшість мислячих львів’ян де-факто проігнорували»,- зауважив в інтерв’ю «Німецькій хвилі» культуролог, головний редактор часопису «Ї» Тарас Возняк.

Більшість львів’ян, які таки дивилися церемонію інавгурації, або жартували, або обурювалися. Не приховує обурення і правозахисник, публіцист Мирослав Маринович. Він вважає, що новий Пезидент повинен був продовжити традицію попередників і провести спільний молебень предстоятелів різних церков у Соборі cв. Софії за успіх президентства.

«Для мене було важливо бачити його під час молебню, для мене було сумно дивитися, що його благословив патріарх Московський, і не тому, що це його духовний лідер, це радше виглядало – знайте, хто тут «хазяїн», – зауважив Мирослав Маринович.

І додав, відсутність загальної молитви доводить, що Янукович сприймає себе не як президента всього українського народу, до якого входять віруючі різних Церков і релігій, а як президента вірних Московського Патріархату.