• Головна
  • Новини
  • Наповнити світлом надії життя хворих закликав вірних Архиєпископ Мокшицький...

Наповнити світлом надії життя хворих закликав вірних Архиєпископ Мокшицький

09.02.2010, 12:57
Наповнити світлом надії життя хворих закликав вірних Архиєпископ Мокшицький - фото 1
З нагоди Всесвітнього дня хворого Архиєпископ Мечислав Мокшицький (РКЦ) оприлюднив звернення, в якому наголосив, що в гуманній цивілізації хвора людина повинна займати особливе місце.

Архиєпископ_Мокшицький.jpgЛЬВІВ — З нагоди Всесвітнього дня хворого Архиєпископ Мечислав Мокшицький, Голова Конференції римо-католицького єпископату України, оприлюднив звернення, в якому наголосив, що в гуманній цивілізації хвора людина повинна займати особливе місце, а вразливість на її потреби є прямим показником людської культури. «Будьмо свідками милосердя, приносячи хворим світло надії. Нехай нам серце підкаже, чим ще в цей день ми повинні допомогти нашим хворим», — закликав Архиєпископ.

Він також попросив усіх молитися і за працівників служби охорони здоров’я, «що жертовно поспішають з допомогою страждаючим», а також, оскільки Католицька Церква цьогоріч відзначає Рік священства, — в особливий спосіб пам'ятати про хворих й страждаючих душпастирів.

Довідка:

День хворого Католицька Церква відзначає цьогоріч увісімнадцяте з нагоди згадки про явління Богородиці в Люрді. Цей день встановив Папа Іван Павло ІІ.

Цьогоріч, як інформує прес-служба РКЦ в Україні, святкування мають особливий характер, бо співпадають з 25-річницею утворення Папської Ради у справах душпастирства служби охорони здоров'я.