• Головна
  • Новини
  • З головного храму ЗС РФ демонтували зображення Сталіна з Путіним і гасло «Крим наш»...

З головного храму ЗС РФ демонтували зображення Сталіна з Путіним і гасло «Крим наш»

14.05.2020, 10:35
З головного храму ЗС РФ демонтували зображення Сталіна з Путіним і гасло «Крим наш» - фото 1
Зображення Йосипа Сталіна та Володимира Путіна зникли з мозаїк в "головному храмі" міністерства оборони РФ в підмосковному парку «Патріот».

Зображення Йосипа Сталіна та Володимира Путіна зникли з мозаїк в "головному храмі" міністерства оборони РФ в підмосковному парку «Патріот». Зміни після резонансних обговорень помітила журналістка «Відкритих медіа», повідомляє Портал "Credo.Press".

З мозаїки, присвяченій перемозі у Другій світовій війні, зник портрет Сталіна. Особа вождя замінили на плакат «підняли над Берліном Прапор Перемоги», намальований в 1945 році художником Віктором Івановим.

З полотна про анексію Криму в 2014 році безслідно зникли Путін і низка високопоставлених чиновників РФ. Місце президента РФ зайняла ікона, а місце його підлеглих - священники. Крім того, гасло «Крим наш» замінили на - «Ми разом».

Нагадаємо, зовсім недавно офіційний представник РПЦ єпископ Клінський Стефан (Привалов), вікарій Патріарха РПЦ і голова синодального Відділу із взаємодії зі Збройними силами та правоохоронними органами Московського Патріархату виправдовував зображення Сталіна-Путіна на мозаїках цього храму.

За його словами, зображення на стінах храмів таких особистостей - це "традиція".