• Головна
  • Новини
  • Москва звинувачує Порошенка у зриві гумконвою з Росії в Києво-Печерську Лавру...

Москва звинувачує Порошенка у зриві гумконвою з Росії в Києво-Печерську Лавру

02.05.2020, 15:14
Москва звинувачує Порошенка у зриві гумконвою з Росії в Києво-Печерську Лавру - фото 1
Депутат Держдуми Росії Сергій Гаврилов намагався переконати, що Кремль хотів допомогти монахам Лаври та всім киянам. У Росії вважають, що таким чином офіційний Київ «продемонстрував безпорадність перед лицем радикалів, які відбили руку допомоги».

Доставка російського «гуманітарного конвою» у Києво-Печерську лавру зірвана через реакцію Петра Порошенка і його партії - про це заявив депутат Держдуми Росії Сергій Гаврилов, повідомляє близький до РПЦ сайт «Царьград».

Як пише Главком, за словами Гаврилова, Кремль хотів допомогти монахам Лаври та всім киянам. Однак через заяви Порошенка, що російський конвой спрямований на захоплення Лаври та суперечить національним інтересам України, офіс Зеленського відмовився від «гуманітарної співпраці».

27_main.jpg

Російське видання пише, що таким чином офіційний Київ «продемонстрував безпорадність перед лицем радикалів, які відбили руку допомоги».

Нагадаємо, Російська Федерація хотіла привезти для охопленої коронавірусом Києво-Печерської лаври вантаж з «гуманітарною допомогою».

Раніше омбудсмен РФ Тетяна Москалькова попросила свою українську колегу Людмилу Денисову допомогти з доставкою до лаври гуманітарного вантажу від російських «вірян» - бо ж міністерство соціальної політики України «не відповідає».

Денісова пояснила Москальковій, що не вирішує таких питань, а тільки контролює дотримання прав.

Москалькова у зверненні вказувала, що росіяни зібрали дві тонни ліків, дезінфікуючих засобів, масок, рукавиць й інших засобів для боротьби з коронавірусом. Вона каже, що попросила посприяти українську колегу, адже у міністерстві соціальної політики на звернення Росії начебто не відреагували.

Як відомо, під час карантину владика Києво-Печерської лаври Павло закликав вірян «не боятися, йти до храму причащатися», а пізніше лавра стає джерелом спалаху коронавірусу у столиці.