• Головна
  • Новини
  • В окупованому Криму імама оштрафували за п’ятничну молитву...

В окупованому Криму імама оштрафували за п’ятничну молитву

30.04.2020, 10:06
В окупованому Криму імама оштрафували за п’ятничну молитву - фото 1
У середу, 29 квітня, в окупованому Криму відбулося засідання "суду", рішенням якого за проведення п'ятничної молитви оштрафований імам мечеті у Совєтському районі Длявер Халілов.

У середу, 29 квітня, в окупованому Криму відбулося засідання "суду", рішенням якого за проведення п'ятничної молитви оштрафований імам мечеті у Совєтському районі Длявер Халілов.

Про це з посиланням на адвоката Еміля Курбедінова у Facebook повідомляє Кримська солідарність, пише Укрінформ.

"Його притягують за те, що провів джума намаз (п'ятнична молитва - ред.) у мечеті, яка 16 років працює. Але раптом, виявилося що це не мечеть, а якийсь спорткомплекс, а він не імам мечеті, а порушник закону", - розповів Курбедінов.

"Суд" визнав Халілова винним за ч.2 ст. 20.2 КпАП РФ ("Організація масового одночасного перебування і (або) пересування громадян в громадських місцях, які призвели до порушення громадського порядку") і оштрафував на 30 000 рублів (близько 11 тисяч грн).

Курбедінов підкреслив, що низка ключових клопотань захисту "суд" проігнорував. Зокрема адвокати клопотали про виклик представника Духовного управління мусульман Криму Еміралі Аблаєва, який брав безпосередню участь у формуванні даної релігійної громади ще 2004 року. А також надали "суду" документи, які свідчили про те, що дана релігійна громада офіційно зареєстрована в Криму з 2004 року і діє на законних підставах.

Захист вважає, що "справа імама Халілова" свідчить про те, що під виглядом правосуддя "суд" чинить свавілля і планомірно знищує релігійні організації в окупованому Криму.

Як повідомлялося, 15 квітня 2020 року імам Длявер Халілов був викликаний у прокуратуру Совєтського району, де його звинуватили у незаконній місіонерській діяльності. 22 квітня 2020 року звинувачення про притягнення до незаконної місіонерської діяльності було скасовано. У результаті прокуратура пред'явила Дляверу Халілову нове звинувачення за ч.2 ст. 20.2 КпАП РФ ("Організація масового одночасного перебування і (або) пересування громадян у громадських місцях, які призвели до порушення громадського порядку").