• Головна
  • Новини
  • Офіційний представник РПЦ виправдав зображення Путіна-Сталіна на мозаїках головного храму ВС РФ...

Офіційний представник РПЦ виправдав зображення Путіна-Сталіна на мозаїках головного храму ВС РФ

26.04.2020, 10:05
Офіційний представник РПЦ виправдав зображення Путіна-Сталіна на мозаїках головного храму ВС РФ - фото 1
У "головному храмі" Збройних сил Росії в підмосковному парку «Патріот» створюють мозаїки із зображенням президента Володимира Путіна, міністра оборони Сергія Шойгу, їх соратників з управління РФ і "вождя народів" Йосипа Сталіна.

У "головному храмі" Збройних сил Росії в підмосковному парку «Патріот» створюють мозаїки із зображенням президента Володимира Путіна, міністра оборони Сергія Шойгу, їх соратників з управління РФ і "вождя народів" Йосипа Сталіна.

Про це повідомляє Портал-Credo.Ru.

За словами настоятеля храму, єпископа Клінського Стефана (Привалова), вікарія Патріарха РПЦ МП і голови синодального Відділу із взаємодії зі Збройними силами та правоохоронними органами Московського Патріархату, зображення на стінах храмів таких особистостей - це "традиція".

Про те, що в храмі Збройних сил, саме існування якого суперечить російському законодавству (Росія - світська держава, діяльність релігійних організацій в її Збройних силах заборонена законом, а набір в Збройні сили не ведеться за конфесійною ознакою), буде мозаїка «Безкровне возз'єднання Криму» із зображенням Путіна і Шойгу, а також «Парад Перемоги» з Йосипом Сталіним, раніше повідомив член патріаршої ради з культури РПЦ МП протоєрей Леонід Калінін.

«Зрозуміло, що одне з таких значущих подій - приєднання Криму. У цьому приєднанні брали участь перші особи держави, які будуть там зображені », - сказав єпископ Клінський.

Він залишив поза коментарем той факт, що приблизно третина парафій Московського Патріархату розташовані на території України, яка (як і більшість держав світу) вважає приєднання Криму окупацією з порушенням базових норм міжнародного права.

За словами єпископа, в храмі, який зводиться "в честь Перемоги", "не можна не зобразити парад", тому на храмових фресках нібито необхідна присутність Сталіна.

Раніше стало відомо, що міноборони РФ витратить майже 265 млн рублів на релігійну продукцію для "головного храму" Збройних сил Росії. Храм планують відкрити 9 травня.