• Головна
  • Новини
  • «Нас вигнали в катакомби»: Митрополит Онуфрій дав скандальне інтерв’ю радіо Сербської Церкви...

«Нас вигнали в катакомби»: Митрополит Онуфрій дав скандальне інтерв’ю радіо Сербської Церкви

02.03.2020, 09:41
«Нас вигнали в катакомби»: Митрополит Онуфрій дав скандальне інтерв’ю радіо Сербської Церкви - фото 1

Очільник Української Православної Церкви Московського Патріархату в інтерв’ю православному радіо Сербської церкви в Чорногорії поскаржився на те, що його церкву «вигнали в катакомби» та похвалився, що до його гнаної Церкви масово ідуть люди. Про це повідомляє Главком.

«Храми зайняті, а в багатьох районах служби проводяться в садибах чи інших допоміжних приміщеннях. Насправді це сучасні катакомби», – заявив він, розповідаючи про сучасний стан УПЦ МП.

Створення Православної Церкви України він назвав злочином: «на нашій канонічній території були створені нові структури під назвою УПЦ, і це не лише помилка, а церковно-канонічний злочин».

Наразі, за його словами, віряни в Україні масово їдуть до УПЦ МП (РПЦ в Україні).

«Через розкол, що стався в Україні, ми не втратили віруючих, а набули їх ще більше. Коли вони почали переслідувати Церкву, вони змусили людей і тиснули на них, щоб отримати підтримку ідеї Томосу, яку вони проповідували, рекламували, люди почали приходити до Церкви у великій кількості, навіть тих, кого я ніколи не бачив. Вони приходять і кажуть: «Ми бачимо, що вони дуже пригнічують тебе, і ми розуміємо, що Бог з тобою», – зазначив Онуфрій.

Нагадаємо, Митрополит Онуфрій з 27 по 29 лютого з офіційним візитом перебував у Чорногорії. У цій країні уже два місяці тривають протистояння між Сербською Православною Церквою (СПЦ) та урядом, який підтримує новий закон про свободу релігії. Чорногорська опозиція, за підтримки Белграда й Москви, стверджує що цей закон спрямований проти Сербської Церкви.

Під час перебування у Підгориці Митрополит Онуфрій разом із прихильниками Сербської Православної Церкви взяв участь у антиурядових протестах.