• Головна
  • Новини
  • «Почаївський листок» помітив «велику небезпеку» у програмі Зеленського...

«Почаївський листок» помітив «велику небезпеку» у програмі Зеленського

29.12.2019, 10:48
«Почаївський листок» помітив «велику небезпеку» у програмі Зеленського - фото 1
З листопада 2019 року по парафіях і групам віруючих УПЦ МП поширюється свіжий випуск "Почаївського листка" - традиційного інформаційного бюлетеня ченців і парафіян Почаївської лаври.

З листопада 2019 року по парафіях і групах віруючих УПЦ МП поширюється свіжий випуск "Почаївського листка" - традиційного інформаційного бюлетеня ченців і парафіян Почаївської лаври.

Цього разу в поле уваги ревнителів благочестя потрапив новий президент України Володимир Зеленський, повідомляє портал "Релігія в Україні".

У друкованому виданні віруючих попереджають, що при отриманні пластикового паспорта громадянина України «номер, а не ім'я людини, в подальшому буде використовуватися у всіх сферах життя, в т.ч. з використанням особистого номера телефону (підтвердження - програма Президента України «Країна в смартфоні»)».

Як відомо, «Електронна країна» - один з розділів передвиборної програми Володимира Зеленського, який вже впроваджується урядом України в проекті «Країна в смартфоні».

Почаївці вбачають тут «духовну небезпеку в тому, що замість імені, даного в Таїнстві Хрещення, людина добровільно дає згоду на присвоєння собі номера (антиімені)».

Свої переконання автори листка підтверджують «Офіційною позицією з питань розвитку технологій обробки персональних даних та впровадження біометричних документів від 31.05.2013 р.» УПЦ МП, яка була озвучена головою Богословсько-канонічної комісії УПЦ МП архиєпископом Августином (Маркевичем).

«І в цьому не бачити небезпеку велика трагедія», - резюмує "Почаївський листок", залишаючи контакти для відстоювання в судах прав віруючих.

Нагадаємо, що в жовтні 2019 року сотні віруючих на чолі зі священниками УПЦ МП протестували біля стін Адміністрації президента України, вимагаючи скасування проекту "Країна в смартфоні".

Протест інформаційно підтримали близький з УПЦ МП канал "Перший козацький", який опублікував про акцію доброзичливий телесюжет з заголовком "Проти цифрового рабства", а також газета православних мирян "Мир", яка рекламується у кожному номері всеукраїнського журналу УПЦ МП "Спасите наши души", що виходить з благословення митрополита Дніпропетровського Іринея. Газета анонсувала акцію і готувала репортаж про її проведення.

У липні 2019 р. віруючі пікетували офіс президента Зеленського, протестуючи проти Державної служби етнополітики та свободи совісті - на їхню думку, там працюють "вороги народу". Протест віруючих транслював офіційний сайт УПЦ МП.