• Головна
  • Новини
  • У фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" в СІЗО Сімферополя стався серцевий напад...

У фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" в СІЗО Сімферополя стався серцевий напад

15.12.2019, 11:12
У фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" в СІЗО Сімферополя стався серцевий напад - фото 1
У фігуранта другої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" Шабана Умерова, який утримується в СІЗО Сімферополя, стався напад.

У фігуранта другої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" Шабана Умерова, який утримується в СІЗО Сімферополя, стався напад.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на "Кримську солідарність".

"Умеров має проблеми зі здоров'ям, які загострилися в умовах СІЗО. Нещодавно у нього стався напад", – сказав Назім Шейхмамбетов, адвокат Умерова.

"У слідчому ізоляторі вже тривалий час він відчуває біль в ділянці серця і печію, це супроводжується головними болями, пересиханням в роті, ознобом, ускладненим диханням. Кілька тижнів тому у нього був досить серйозний приступ. Завдяки сусідам по камері йому вдалося відновити трошки свій стан, тобто вийти з критичного становища", - повідомив адвокат.

Шейхмамбетов повідомив, що на ім'я начальника медсанчастини СІЗО та на адресу адміністрації СІЗО було направлено заяви, за якими мають вжити відповідних заходів, зокрема, надати належну медичну допомогу.

Нагадаємо, Шабана Умерова було затримано співробітниками ФСБ Росії, МВС Росії і Росгвардіі 27 березня 2019 року в ході обшуків в будинках кримськотатарських активістів, в тому числі активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність".

Затриманих - 24 особи - підозрюють в участі у забороненій в Росії та анексованому Криму організації "Хізб ут-Тахрір".