• Головна
  • Новини
  • УПЦ МП таємно висвятила єпископа-сепаратиста з окупованого Криму...

УПЦ МП таємно висвятила єпископа-сепаратиста з окупованого Криму

09.12.2019, 10:15
В УПЦ МП у неділю у Ніжині таємно висвятили на єпископа священика-сепаратиста з Криму Калініка (Чернишова).

В УПЦ МП у неділю у Ніжині таємно висвятили на єпископа священника-сепаратиста з Криму Калініка (Чернишова).

Про це у себе на Фейсбуці повідомив архиєпископ ПЦУ Євстратій (Зоря). Про хіротонію також написав на Фейсбуці протодиякон Андрій Кураєв. Натомість офіційний сайт УПЦ МП про цю подію не написав жодного слова.

За словами архиєпископа Євстратія, хіротонія відбулася у Ніжинському козацькому Миколаївському соборі.

«Те, що місцем посвяти був саме Миколаївський собор — видно з фото іконостасу, на фоні якого наприкінці знялися учасники. Також про велике зібрання у тому храмі 8 грудня свідчать самі ніжинці у публікаціях», — зазначив єрарх.

Калінік (Чернишов) відомий тим, що активно сприяв окупації Криму Російською Федерацією навесні 2014 р. За що отримав відзнаку від окупантів і нею вельми похвалявся. Чотири роки тому в Лаврі його обрали на «вікарного єпископа» в Крим, але через розголос в пресі - досі побоювалися висвячували, бо такого кандидата могли просто заарештувати як пособника окупантів.

«І от тепер вирішили, що «час прийшов». Мабуть з Росії дали добро, а тут на місці прорахували, що напередодні зустрічі в Парижі українська держава не схоче скандалу з Москвою. Однак мабуть побоялися робити це у Києві, тож подалися до козацького Ніжина...

Поближче до Крут.

Поближче до Батурина.

Щоби не просто зробити відвертого пособника окупантів єпископом — а ще й при цьому демонстративно показати «кто в домє хазяін»», - наголосив архиєпископ Євстратій (Зоря).

Як вже повідомляла РІСУ, Калінік (Костянтин) Чернишов народився у 1977 році в Євпаторії. Має юридичну та економічну вищі освіти, ступінь магістра богослов'я.

Згідно з даними сайту "Миротворець", архимандрит Калінік (Чернишов) брав активну участь у анексії Криму: проводив антиукраїнську агітацію, розмістив склад зброї для "самооборони Криму" на території храму святого Пророка Івана Хрестителя в селі Затишне, настоятелем якого є. Від російської влади Криму отримав медаль "За захист Криму".

3 травня в Євпаторії на Театральній площі клірика УПЦ (МП) керівництво «народного ополчення» нагородило почесною грамотою. Нагороди цього ж дня отримали й 144 «захисники Вітчизни» — так звані воїни місцевого загону ополчення та цивільні особи, які «активно допомагали силам опору неонацизму».