• Головна
  • Новини
  • В «ЛНР» готують поїздки на лінію зіткнення до священиків УПЦ МП...

В «ЛНР» готують поїздки на лінію зіткнення до священиків УПЦ МП

28.11.2019, 16:48
В «ЛНР» готують поїздки на лінію зіткнення до священиків УПЦ МП - фото 1

Дружній візит або розвідувальна діяльність під прикриттям турботи про Церкву? На сайті Луганського Інформаційного Центру, що висвітлює події в «ЛНР», з'явилася новина про те, що «учасники Громадської палати (ГП) ЛНР запропонували реалізувати проект "Різдвяні зустрічі", в рамках якого будуть організовані зустрічі зі священнослужителями в церковних парафіях на прифронтових територіях».

Дружній візит або розвідувальна діяльність під прикриттям турботи про Церкву? На сайті Луганського Інформаційного Центру, що висвітлює події в «ЛНР», з'явилася новина про те, що «учасники Громадської палати (ГП) ЛНР запропонували реалізувати проект "Різдвяні зустрічі", в рамках якого будуть організовані зустрічі зі священнослужителями в церковних парафіях на прифронтових територіях». Про це інформує Сerkvarium.

LNRq.gif

«У ході проведення круглого столу, присвяченого подоланню громадянського розколу в сучасному світі таі розробці оптимальних стратегій по зміцненню народної єдності в Республіці, помічником глави ЛНР Мариною Філіпповою було піднято питання взаємодії ГП ЛНР і Російської Православної Церкви: - Коли ми з вами говоримо про необхідність підтримки учасників бойових дій, які потребують допомоги, коли говоримо про потреби людей, що живуть на прифронтових територіях, ми не повинні забувати про парафії і священиків, які несуть служіння в цих селищах, містечках і селах».

Цю ініціативу підтримав «голова ГП ЛНР» Олексій Карякін: «Це дійсно так. Люди живуть і служать в дуже непростих умовах, і наш обов'язок - підтримати їх. Треба зустрічатися, розуміти специфіку та ті питання, де ми можемо бути корисними, і, звичайно ж, висвітлювати їх служіння, доносити до людей цю нформацію ... В ході виїздів треба включати в програму, крім зустрічей з жителями, передачі книг і концертів, ще й роботу з парафіями і священнослужителями».

Громадські діячі вирішили до початку Різдвяних свят провести не менше чотирьох таких виїздів.

Коментар Cerkvarium:

Можна припустити, що такі поїздки мають на меті не тільки «підтримку священнослужителів в прифронтовій зоні», а й збір та обмін інформацією, що становить загрозу національній безпеці України. Крім того, в ході зустрічей може відбуватися психологічна обробка населення і залучення його до різного роду акцій або хресних ходів «за мир», покликаних чинити тиск на керівництво України та міжнародну громадськість в умовах домовленостей про розведення сил на лінії зіткнення.

Теги: #ЛНР