• Головна
  • Новини
  • Голова СБУ є вірянином УПЦ МП і вважає маніпуляцією гасло: “Армія, мова і віра"...

Голова СБУ є вірянином УПЦ МП і вважає маніпуляцією гасло: “Армія, мова і віра"

14.11.2019, 09:29
Голова СБУ є вірянином УПЦ МП і вважає маніпуляцією гасло: “Армія, мова і віра" - фото 1
Керівник СБУ Іван Баканов зізнався, що він особисто є вірянином і парафіянином Російської Церкви в Україні (РПЦвУ, раніше УПЦ МП).

Керівник СБУ Іван Баканов зізнався, що він особисто є вірянином і парафіянином Російської Церкви в Україні (РПЦвУ, раніше УПЦ МП).

Про це він сказав в інтерв’ю порталу “Главком”.

bakanov_sbu.jpg

“Ходжу до Свято-Введенського монастиря. Цей храм належить до Московського Патріархату, якого насправді не існує і який вигадали політики для поділу на своїх і чужих, цинічно використовуючи віру в політичних ігрищах”, – підсумував Баканов.

Глава СБУ пояснив, що вважає питання “армії, мови і віри” маніпулятивними і піднятими “для поділу на своїх і чужих”.

“Я вважаю, що “армія, мова, віра”- це маніпуляція, спрямована на те, щоб розділяти і володарювати. Були слогани про те, що мова – це душа. А якщо людина розмовляє російською, то вона що, без душі? Рід моєї матері родом із Західної України, але так склалося, що вона російськомовна. Так само я не можу собі уявити, щоб на небесах існував розподіл для вірян Церков з Томосом і тих, які ходять в інші храми. Я можу помолитися і в синагозі, і в мечеті – людина йде до Бога, а не у Патріархат”, – заявив Баканов. Про це повідомляє Релігійна правда.