• Головна
  • Новини
  • Московський православний фонд в окупованому Донецьку встановить скульптуру царя Миколи ІІ...

Московський православний фонд в окупованому Донецьку встановить скульптуру царя Миколи ІІ

19.08.2019, 11:08
Московський православний фонд в окупованому Донецьку встановить скульптуру царя Миколи ІІ - фото 1

Представництво московського православного фонду "Відродження" планує встановити в Куйбишевському районі міста Донецька скульптурне зображення на честь Миколи II Кривавого, або, як ще його називали, Миколи "Палкіна", що вважається "святим" у нинішній Російській Церкві.

Представництво московського православного фонду "Відродження" планує встановити в Куйбишевському районі міста Донецька скульптурне зображення на честь Миколи II Кривавого, або, як ще його називали, Миколи "Палкіна", що вважається святим у Російській Церкві.

Пам'ятник планується встановити в кінці серпня - початку вересня на території поки що недобудованого храму на честь Святих Царствених Мучеників в селищі Гірник, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Новости Донбасса.

За словами засновника фонду Михайла Бліннікова, з проханням про встановлення бюсту до нього звернувся протоєрей Свято-Володимирського храму УПЦ Московського Патріархату Віктор Педченко.

Пам'ятник встановлять спільно з проектом "Алея Російської Слави". В інформації на сайті «Алеї Російської Слави» наводяться слова автора проекту, скульптора Михайла Мердюкова, який заявляє про готовність безкоштовно встановлювати на території РФ та інших держав бюсти громадян, що прославили Росію.

Перед цим люди Бліннікова вже встановили в Донецьку пам'ятник святителю Луці (Войно-Ясенецькому), а також статуї Сергія Радонезького і царевича Олексія, сина Миколи II.

Як наголошує Блінніков, установці пам'ятників "святим Російської церкви" сприяв митрополит Донецький і Маріупольський УПЦ МП Іларіон (Шукало).

Нагадаємо, бюсти Миколи II окупантами встановлено у Сімферополі та в Євпаторії.