• Головна
  • Новини
  • Клімкін: Росія зробить усе можливе, щоб досягти реваншу на релігійному фронті...

Клімкін: Росія зробить усе можливе, щоб досягти реваншу на релігійному фронті

29.07.2019, 12:26
Клімкін: Росія зробить усе можливе, щоб досягти реваншу на релігійному фронті - фото 1
Хрещення Русі є тим поворотним моментом в нашій історії, коли Україна доєдналася до простору європейських цінностей.

Хрещення Русі є тим поворотним моментом в нашій історії, коли Україна доєдналася до простору європейських цінностей.

На цьому наголосив у своєму вітанні до Дня хрещення Руси-України міністр закордонних справ України Павло Клімкін у Facebook, повідомляє Укрінформ.

"Довгі десятиліття значення Хрещення Русі-України, річницю якого сьогодні відзначаємо, замовчувалося й применшувалося, але навіть і після "розборони" його святкування, ця подія, на жаль, не посіла належного місця в нашій національній свідомості (ще одна з численних травм історичної пам’яті). Хотілося б, що ми усі нарешті зрозуміли, що Хрещення насправді є тим поворотним моментом в нашій історії, коли Україна доєдналась до простору європейських цінностей. Без перебільшення - це точка відліку нашої європейськості. Адже вперше свій європейський вибір ми зробили ще тоді", - заявив Клімкін.

Він підкреслив, що відтоді християнство визначає наш історичний шлях, моральні цінності і культуру, цивілізаційну приналежність.

"Нинішня 1031 річниця начебто й не кругла, але оця одиничка надзвичайно важлива. Адже за цей останній рік відбулися справді доленосні зміни в нашому релігійному й національному житті, які недаремно порівнюють навіть зі здобуттям незалежності в 1991. Отримання Томосу про автокефалію й створення помісної Православної церкви України стали епохальною перемогою, яка відновила історичну справедливість", - зауважив Клімкін.