• Головна
  • Новини
  • Син проректора Почаївської семінарії відзначився в антиукраїнських акціях та підтримці Шарія...

Син проректора Почаївської семінарії відзначився в антиукраїнських акціях та підтримці Шарія

22.07.2019, 12:05
Син проректора Почаївської семінарії відзначився в антиукраїнських акціях та підтримці Шарія - фото 1
Син протоєреяУПЦ МП, проректора з виховної роботи Почаївської духовної семінарії Олега Плаксія – Тарасій – гуртує навколо себе прихильників антиукраїнських поглядів, проводить акції та збирає на свою картку гроші на антиукраїнську діяльність

Син протоєрея УПЦ МП, проректора з виховної роботи Почаївської духовної семінарії Олега Плаксія – Тарасій – гуртує навколо себе прихильників антиукраїнських поглядів, проводить акції та збирає на свою картку гроші на антиукраїнську діяльність. Як повідомляє хмельницький блогер Андрій Попик на своєму Youtube-каналі, Тарасій працює керівником обласної структури Анатолія Шарія у Хмельницькій області.

Про це інформує "Релігійна правда".

Нагадаємо: Шарій – відеоблогер, колишній український журналіст з антиукраїнськими поглядами, який постійно веде проросійську пропаганду з дискредитацією України та її символів. У червні 2019 року створив політичну партію, яку намагається провести до нового парламенту на цих виборах. Самому Шарію ЦВК відмовила у реєстрації у кандидати.

Тарасій.pngХлопець має дуже цікаву юність. 2015 року він проходив військово-десантну підготовку у релігійній громаді Московського Патріархату у Вінницькій області. Ця громада має власний літак, подарований 2012 року депутатом-регіоналом з Донецька. І батюшка проводить парашутно-десантну підготовку для прихожан МП.

Невідомо, чи служив Тарасій у ЗСУ, але з російською армією мав справу. 17 червня 2017 року – на третьому році війни – Плаксій брав участь у легкоатлетичному забігу у Підмосков’ї, організованому Міністерством оборони РФ.

Подія була присвячена Дню Росії і відбувалась на полігоні “Алабіно”, де розташовані декілька військових частин і найбільша тренувальна база Росії, де в тому числі тренуються бойовики “ДНР” і “ЛНР”.

фініш.png

Плаксій у соцмережі займається антиукраїнською діяльністю. Як повідомляє блогер, ролики на його сторінці містять антиукраїнську пропаганду, насмішки над українськими військовими і заклики до зриву мобілізації.

Ось така людина, наголошує блогер,  повертається з військового полігону у Росії, осідає на Хмельниччині і починає розбудовувати мережу наївних та “ідейних” прихильників, збираючи з них грошові внески.