• Головна
  • Новини
  • Патріарх Єрусалимський похвалив Путіна та назвав себе гарантом всеправославної єдності...

Патріарх Єрусалимський похвалив Путіна та назвав себе гарантом всеправославної єдності

19.05.2019, 10:44
Патріарх Єрусалимський похвалив Путіна та назвав себе гарантом всеправославної єдності - фото 1
16 травня відбулась зустріч Патріарха Єрусалимського Феофіла ІІІ з представниками російського Імператорського Православного Палестинського Товариства (ІППО).

16 травня відбулась зустріч Патріарха Єрусалимського Феофіла ІІІ з представниками російського Імператорського Православного Палестинського Товариства (ІППО).

Про це повідомляє Церкваріум з посиланням на офіційний сайт Єрусалимського Патріархату.

У своїй подячній промові Патріарх Феофіл ІІІ заявив, що Єрусалимська Церква є Матір'ю всіх Православних Церков та гарантом всеправославної єдності.

«Якщо з першим твердженням можна погодитись, то друге може бути негативно сприйняте у Вселенському Патріархаті. Адже саме він претендує на роль гаранта всеправославної єдності», - зазначає видання.

Патріарх Феофіл у своїй промові також подякував президенту Росії Путіну за фінансування відновлення храму Різдва Христового у Вифлеємі та підтримку місії Патріархату.

Нагадаємо, що нещодавно Феофіл не менш завзято дякував королю Йорданії за фінасування відновлювальних робіт Храму Гробу Господнього, при цьому відновлення було завершено за 2 роки до отримання Феофілом згаданого фінансування.

ІППО потрапило в центр скандалу, пов'язаного з висилкою російських дипломатів з Греції через їх звинувачення у підкупі державних чиновників та церковних єрархів та у загрозі національній безпеці Греції. Але це не заважає ІППО активно діяти на інших напрямках. Принаймні в Ізраїлі вони досі є бажаними гостями.