У РПЦ закликали "вмирати", щоб повернути Одесу

03.05.2019, 09:54
У РПЦ закликали "вмирати", щоб повернути Одесу - фото 1
Священик РПЦ, протоєрей Всеволод Чаплін закликав рятувати росіян в Україні від трагедій, подібних пожежі в Будинку профспілок в Одесі, і повернути Росії українські землі навіть ціною життя.

Священик РПЦ, протоєрей Всеволод Чаплін закликав рятувати росіян в Україні від трагедій, подібних до пожежі в Будинку профспілок в Одесі, і повернути Росії українські землі навіть ціною життя.

Заявою про події 2 травня 2014 відзначився він у своєму Telegram-каналі "Православная политика", пише Обозреватель.

"Пам'ять жертв Одеси, яку ми здійснюємо в Великодні дні, дає надію на перемогу. На те, що розділений російський народ – народ Великоросії, Малоросії, Білої Русі – возз'єднається. Для цього влада Росії має перестати боятися Заходу, як злякалися в 2014 році, кинувши на поталу злу російських людей в Одесі, Харкові, Миколаєві", – йдеться в заяві.

Чаплін також зазначив, що вірить у перемогу і закликав згадати слова Суворова: "Ти росіянин! Знаєш трьох сестер – Віру, Надію і Любов. З ними слава і перемога, з ними Бог"!

"Коли російська людина боялася померти і знищити ворога в ім'я Христове, заради порятунку рідних людей?" – додав він.

Крім цього, Чаплін опублікував так звану "резолюцію" громадянської акції "Пам'ятай Одесу" в Москві, в якій вкотре розповів про "звірства української влади".

"Будівлю обстрілювали і закидали пляшками з горючою сумішшю, пожежникам не давали гасити вогонь, тих, хто сяк-так вибрався по мотузці, били; били і медиків, які намагалися надати їм допомогу. Люди розбивалися на смерть, вистрибуючи з вікон, задихалися в диму, багато хто загинув від куль. Масове вбивство учасників мирної акції протесту, які виступали проти ф*шизму, за національну рівноправність і єдність з Росією, справедливо нарекли "Одеською Хатинню", – написав він.

"Ми засуджуємо необандерівщину як абсолютне зло, прояви якого повинні зустрічати нульову толерантність. Ми закликаємо владу Росії і всіх людей доброї волі не йти на жодні компроміси з цим злом, на жодне угодовство з ним, на жодні переговори з "політиками", які підтримують це зло", – продовжив Чаплін сипати образами.

Крім того, в заяві зазначено ще кілька абсурдних вимог:

• визнання "Донецької і Луганської Народних Республік" із боку Росії;

• визнання російського народу розділеним і таким, що має право на возз'єднання ("В Конституції нашої країни слід ясно констатувати: росіяни та представники інших корінних етносів нашої країни, що перебувають поза її нинішніми кордонами, є частиною її народу");

• повне відновлення цивільних і політичних прав російського і російськомовного населення, прихильників русского міра в Україні.