• Головна
  • Новини
  • Зеленський: Транслювати походи в церкву не буду, але на Євангелії присягну...

Зеленський: Транслювати походи в церкву не буду, але на Євангелії присягну

18.04.2019, 10:36
Зеленський: Транслювати походи в церкву не буду, але на Євангелії присягну - фото 1
Кандидат у президенти Володимир Зеленський розповів про своє ставлення до релігії та бачення її ролі у житті президента.

Кандидат у президенти Володимир Зеленський розповів про своє ставлення до релігії та бачення її ролі у житті президента.

Про це він розповів в інтерв'ю «РБК-Україна», повідомляє Громадське.

«Є речі, які ми ніколи не обговорюємо за столом в моїй родині. Так мене вчив мій батько. Я ніколи їх ні з ким не обговорюю. Питання релігії — номер один. Ми ніколи не обговорюємо речі, які розколюють сім’ї й суспільство. Я ніколи це не роблю. Ні-ко-ли. Але я вірю в Бога, якщо про це питання», — відповів Зеленський на запитання журналіста про те, чи він релігійна людина.

Багато президентів України, політики були показово релігійні.

На запитання, чи буде він ходити на Служби в церкву і транслювати це, як низка президентів України, Зеленський сказав: «Я вважаю, що це взагалі, чесно кажучи, моя особиста справа, моє внутрішнє. Але я це транслювати на весь світ, по телевізору, чесно кажучи, не хотів би... Це може буде один із тих небагатьох моментів, коли я зможу побути зі своєю сім’єю без журналістів, без камер. Річ не в журналістах, без камер. Ну, не всім треба це, мені здається».

Водночас кандидат у президенти зазначив, що складатиме присягу на Євангелії, якщо стане президентом.

«Слухайте, є речі, є традиції, які ніхто не хоче порушувати. Закон і традиції порушувати ніхто не буде», — зазначив він.