• Головна
  • Новини
  • В ПЦУ промовлятимуть особливу молитву за справедливі вибори Президента України...

В ПЦУ промовлятимуть особливу молитву за справедливі вибори Президента України

23.03.2019, 19:29
В ПЦУ промовлятимуть особливу молитву за справедливі вибори Президента України - фото 1
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 22 березня 2019 р. благословив до завершення виборчого процесу в усіх храмах Помісної Української Православної Церкви підносити молитовні прохання про справедливі вибори Глави Української держави, за мир та єдність в Україні.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній  22 березня 2019 р. благословив до завершення виборчого процесу в усіх храмах Помісної Української Православної Церкви підносити молитовні прохання про справедливі вибори Глави Української держави, за мир та єдність в Україні.

ПЦУ.jpg

Офіційний сайт ПЦУ повідомляє:

«У зв’язку з особливою відповідальністю, яка в час виборів Президента України покладається на наш народ, враховуючи необхідність захистити державність України, єдність, суспільний мир перед обличчям зовнішньої агресії та внутрішніх протистоянь, протягом наступного часу до завершення голосування за обрання Глави держави благословляється за богослужіннями в храмах Помісної Української Православної Церкви на літургіях після заамвонної молитви або під час молебню виголошувати наступну молитву:

«Владико Многомилостивий Господи Ісусе Христе, Боже наш! Дякуємо Тобі за численні милості до народу нашого і держави Української, дотепер Тобою явлені, особливо ж за дар свободи і незалежності. У багатьох випробуваннях Ти, Господи, посилав нам мудрість і сили діяти за правдою згідно з волею Твоєю, і так спокуси перемагати, ворогуючих – приводити до примирення, нашестя чужинців зупиняти, оберігаючи єдність і мир.

Тому і нині до Тебе зі смиренням в молитві звертаємось: у цей час випробувань благослови Державу нашу Україну Своєю милістю і щедротами, мир і благоденство, достаток плодів земних і розвиток у всьому для неї подай; щоби під Твоїм Державним захистом і під Покровом Пречистої Матері Твоєї та молитовним заступництвом всіх святих землі Української були ми бережені; захисти нас від усіх ворогів видимих і не видимих, від ворожнечі та спокус, від нашестя чужинців і міжусобиці.

Ти, Господи, дарував народові нашому незалежну державу і єдину Помісну Православну Церкву – дай нам мудрість їх надалі у мирі розбудовувати, в добрі утверджуватися, а спокуси, ненависть і міжусобну ворожнечу відкидати.

За даром Твоїм, Спасителю наш, ми отримали державну незалежність, а разом з нею і відповідальність за її управління. Нині маємо обрати Главу держави Української – надихни нас, Господи, зробити вірний і відповідальний вибір, бо від цього залежить майбутнє всіх нас. Віджени від нас і всього народу нашого дух неправди і омани, втихомир пристрасті, зруйнуй всі злі задуми, проти країни нашої супротивниками спрямовані. Дай кожному з нас духа мудрості та в любові до України нашої всіх нас утверди! Щоби так від Тебе навчені, ми зробили вибір свій згідно з волею Твоєю. Молитвами і заступництвом Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, святих благовірних князів та правителів Київських Оскольда і Володимира, Ольги і Ярослава Мудрого, святих мучеників страстотерпців Бориса і Гліба, святого Костянтина, князя Острозького, святого праведного Петра Калнишевського, всіх святих землі Української і всіх святих Твоїх. Амінь.»

Враховуючи практику періоду виборів Президента України в 2004 р., включити зараз на відповідний період у потрійну ектенію особливе молитовне прохання:

«Ще молимося, щоби Господь Бог дав нам дух розуму звершити справедливий вибір Глави держави Української і помилував нас».

Також благословляється у храмах після богослужіння в неділю 24 березня та в неділю 31 березня 2019 р. зачитати Звернення Священного Синоду Української Православної Церкви (Православної Церкви України) з приводу виборів Президента України».