• Головна
  • Новини
  • Ніколи не голосуйте проти! – Патріарх УГКЦ про президентські вибори...

Ніколи не голосуйте проти! – Патріарх УГКЦ про президентські вибори

22.03.2019, 14:05
Ніколи не голосуйте проти! – Патріарх УГКЦ про президентські вибори - фото 1
Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) закликає україців взяти участь у виборах Президента і в жодному разі не віддати свій голос за популіств.

Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) закликає україців взяти участь у виборах Президента і в жодному разі не віддати свій голос за популіств.

Про це першоєрарх сказав у інтерв"ю Українській правді.

«Це є абсолютно, я би сказав, неприпустиме, щоби люди віддавали голоси за популістів. Тому що популізм – це абсолютно недержавницька позиція. Це не є та філософія, яка може щось будувати. Популісти можуть тільки нищити. Бо вони пропонують щось, чого не в стані здійснити, а деколи не мають навіть зеленої уяви, як це робиться чи чіткого бажання робити те, що обіцяють», - заявив він.

Глава УГКЦ зазначив, що популізм у політиці є загальносвітовою тенденцією.

«Але знаєте, що мені справді дуже сумно тепер? Що популярними можуть бути ті, які навіть не мають своїх гасел і нічого не обіцяють. Зазвичай відповідальний виборець для того, щоб віддати свій голос за якогось політичного діяча чи кандидата, повинен зрозуміти, якого типу програму той пропонує. А в нас сьогодні популярні є такі популісти, які навіть нічого не пропонують», - зауважив Предстоятель.

Патріарх Святослав закликав зробити серйозний аналіз перед тим, як віддати свій голос на виборах.

«Очевидно, що якісні вибори залежать не лише від якісних кандидатів, але і від якісних виборців. З іншого боку – це протест. Голосуючи за ефемерну особу, хтось голосує проти. Проти влади, проти способу будівництва держави, проти свого економічного негаразду», - наголосив Блаженніший.

«Я би дуже заохочував – ніколи не голосуйте проти. Бо голосуючи проти, ви де-факто проголосуєте проти свого майбутнього. І це абсолютно неконструктивний і безвідповідальний крок. Очевидно, ми не маємо ангелів, які йдуть до влади. Є 39 кандидатів, але перемогти має один. Тому дуже серйозно потрібно аналізувати, за кого ви віддасте свій голос», - додав Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук).