• Головна
  • Новини
  • ПЦУ каратиме священиків, які агітуватимуть напередодні президентських виборів...

ПЦУ каратиме священиків, які агітуватимуть напередодні президентських виборів

11.02.2019, 13:15
ПЦУ каратиме священиків, які агітуватимуть напередодні президентських виборів - фото 1
Православна Церква України не братиме участі в агітації напередодні президентських виборів, бо не має на це права. А священиків, які все ж вдадуться до політичних агітацій, каратимуть. Про це Предстоятель ПЦУ Епіфаній сказав в інтерв’ю “Радіо Свобода”

Православна Церква України не братиме участі в агітації напередодні президентських виборів, бо не має на це права. А священиків, які все ж вдадуться до політичних агітацій, каратимуть.. Про це Предстоятель ПЦУ Епіфаній сказав в інтерв’юРадіо Свобода”.

Епіфаній_вибори.jpg

Особисто він піде голосувати на виборах президента, але Церква не братиме участі в агітації.

“Звичайно, буду брати. Як громадянин я повинен брати участь у виборах. Це є обов’язок кожного громадянина. Тому я буду брати участь”, – сказав Епіфаній.

Митрополит заперечив можливість проведення роботи з вірянами на тему виборів.

“Ми як Церква не маємо право агітувати за будь-якого з кандидатів, особливо з церковного амвону. Тому церква не буде брати участі в агітації за тих чи інших кандидатів у президенти. Тому що це суперечить церковним правилам і взагалі нашій чіткій позиції. І ми попередні рази на це звертали увагу навіть синодальним рішенням, що священнослужитель не має права цього робити”, – наголосив предстоятель ПЦУ.

Якщо ж Церква фіксуватиме випадки агітації серед священнослужителів, то реагуватиме на це і ухвалюватиме рішення адміністративного характеру:

«Але бувають окремі випадки. У нас, наприклад, є декілька тисяч священнослужителів. І можуть бути якісь окремі випадки, що той чи інший священнослужитель пропагуватиме і проповідуватиме з амвону та закликатиме своїх парафіян до того, щоб вони голосували за того чи іншого кандидата. Але якщо будуть такі прецеденти, то ми будемо реагувати. По-перше, потрібно звернути увагу. Якщо людина не зрозуміє, наприклад, що не потрібно так робити, то потім ми будемо ухвалювати рішення адміністративного характеру».