• Головна
  • Новини
  • У Севастополі протоєрей УПЦ МП відслужив панахиду за «Беркутом» і назвав українську владу такою, що «прийшла з темряви»...

У Севастополі протоєрей УПЦ МП відслужив панахиду за «Беркутом» і назвав українську владу такою, що «прийшла з темряви»

19.01.2019, 11:47
У Севастополі протоєрей УПЦ МП відслужив панахиду за «Беркутом» і назвав українську владу такою, що «прийшла з темряви» - фото 1
В анексованому Севастополі благочинний Севастопольського округу протоєрей Сергій Халюта відслужив панахиду за упокій загиблих під час Євромайдану бійців «Беркуту», повідомляє КримРеалії з посиланням на прес-службу Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ МП.

В анексованому Севастополі благочинний Севастопольського округу протоєрей Сергій Халюта відслужив панахиду за упокій загиблих під час Євромайдану бійців «Беркуту», повідомляють КримРеалії з посиланням на прес-службу Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ МП.

Як зазначається, богослужіння відбулось у Свято-Володимирському соборі в Херсонесі. У ньому взяли участь бійці російського спецпідрозділу «ОМОН-Беркут», створеного на основі розформованого після Євромайдану українського спецпідрозділу МВС України.

За даними прес-служби УПЦ МП, щороку 16 січня, в день утворення спецпідрозділу «Беркут» в Україні, співробітники «ОМОН-Беркут» приходять у Свято-Володимирський собор у Херсонесі, щоб «помолитися за упокій душ товаришів за службою, які загинули в Києві 2014 року при виконанні службових обов'язків».

Під час панахиди протоєрей Сергій Халюта заявив, що на Євромайдані «трапилася страшна трагедія». На його думку, тоді «владу абсолютно беззаконно і віроломно захопили люди, які прийшли з темряви».

Спецпідрозділ МВС України «Беркут» було створено 16 січня 1992 року. Його розформували в лютому 2014 року через кілька днів після розстрілів на Майдані.

У лютому 2014 року під час зіткнень протестувальників із силовиками в центрі Києва загинуло понад 100 осіб, сотні були поранені. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

За даними Міністерства внутрішніх справ України, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов'язків у центрі Києва загинули 17 силовиків.