Путін розповів, яка вільна УПЦ МП і яка залежна ПЦУ

18.01.2019, 11:49

Президент країни-агресора Володимир Путін назвав створення Православної Церкви України "небезпечним і безвідповідальним політиканством", яке не має нічого спільного з "духовним життям". Про це він сказав в інтерв'ю сербській газеті Вечірні новини, текст якого опублікований на сайті Кремля.

Президент країни-агресора Володимир Путін назвав створення Православної Церкви України "небезпечним і безвідповідальним політиканством", яке не має нічого спільного з "духовним життям". Про це він сказав в інтерв'ю сербській газеті Вечірні новини, текст якого опублікований на сайті Кремля, повідомляє Liga.net.

"Повторю: ні про яке духовне життя мова тут не йде - ми маємо справу з небезпечним і безвідповідальним політиканством", - сказав Путін.

Також він вважає, що "не йдеться і про самостійність Православної Церкви України". За словами Путіна, ПЦУ повністю підконтрольна Стамбулу. При цьому УПЦ МП, заявив він, "абсолютно незалежна в своїх діях".

Крім того він вважає, що головною метою створення ПЦУ є поділ народів Росії і України.

"Ні про яке духовне життя мова тут не йде - ми маємо справу з небезпечним і безвідповідальним політиканством".

Раніше архиєпископ Даниїл Памфілійський Української Православної Церкви в США заявив, що РФ переконана в своєму суверенному праві на колишні радянські республіки, але це несправедливо.

"Вони обірвали євхаристійне спілкування з Константинополем. Я згоден з Албанським архиєпископом, і сам це не раз говорив: виглядає так, що вони схопили Ісуса Христа в заручники і маніпулюють найсвятішим, що є в Церкві", - сказав архиєпископ.