• Головна
  • Новини
  • "Мусульмани - не терористи": світом шириться флешмоб на підтримку кримських татар...

"Мусульмани - не терористи": світом шириться флешмоб на підтримку кримських татар

26.12.2018, 12:02
"Мусульмани - не терористи": світом шириться флешмоб на підтримку кримських татар - фото 1
Кримські татари з різних країн світу беруть участь у флешмобі, організованому напередодні винесення "вироку" фігурантам Бахчисарайського "справи Хізб ут-Тахрір".

Кримські татари з різних країн світу беруть участь у флешмобі, організованому напередодні винесення "вироку" фігурантам Бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір".

Як повідомляє "Україна молода" з посиланням на організацію "Кримська солідарність", син одного з фігурантів Бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" Дилявер Меметов записав відеозвернення, у якому заявив, що його батько і інші фігуранти "справи" - не терористи.

 "Сьогодні цих людей звинувачують у тероризмі і насильницькому захопленні влади. Усі ці огульні звинувачення на їхню адресу будуються лише на показаннях лжесвідків і нікчемних експертизах, що не витримують жодної критики. Я з упевненістю можу сказати, що мій батько не терорист. Я також впевнено можу сказати, що всі інші хлопці не мають ніякого відношення до тероризму. Мусульмани - не терористи", - сказав Меметов.

Пізніше в мережі стартував флешмоб "Мусульмани - не терористи". Кримські татари з різних країн світу надсилають в "Кримську солідарність" фотографії з гаслом флешмобу, показуючи свою солідарність і підтримку фігурантів "справ Хізб ут-Тахрір".

Крім цього, більш, ніж в 10-ти районах Криму, а також в Туреччині пройшли дуа (молебні, - ред.) щодо майбутнього винесення "вироку" по "справі Хізб ут-Тахрір" (першої Бахчисарайської групи).

У п'ятницю, 21 грудня, фігуранти "справи Хізб ут-Тахрір" (перша бахчисарайська група) Енвер Мамутов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Зеврі Абсеітов виступили з останнім словом у суді Ростова. Жоден з фігурантів своєї провини не визнав. Усі вказували на "політично-вмотивований характер" кримінальної справи.

Як відомо, кримські татари Зеврі Абсеітов, Рустем Абільтаров, Ремзі Меметов і Енвер Мамутов було затримані 12 травня 2016 року. Мамутову було пред'явлено звинувачення в організації діяльності терористичної організації "Хізб ут-Тахрір", Меметову, Абсеітову і Абільтарову - в участі в її діяльності, згодом їм пред'явили також звинувачення за статтею підготовки до насильницького захоплення влади.

Звинувачення просить для Енвера Мамутова 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, для Зеврі Абсеітова і Рустема Абільтарова - по 10 років в колонії суворого режиму, для Ремзі Меметова - 12 з половиною років в колонії суворого режиму.