• Головна
  • Новини
  • «Захоплення» храму УПЦ МП у Вінниці – черговий фейк Москви...

«Захоплення» храму УПЦ МП у Вінниці – черговий фейк Москви

15.12.2018, 14:59
«Захоплення» храму УПЦ МП у Вінниці – черговий фейк Москви - фото 1
Російський "Союз православних журналістів" заявив з посиланням на власні джерела про захоплення Свято-Преображенський кафедрального собору УПЦ МП. РІСУ зателефонувала до Свято-Преображенського собору і там заперечили захоплення.

Російський "Союз православних журналістів" заявив з посиланням на власні джерела про захоплення Свято-Преображенського кафедрального собору УПЦ МП. 

Інформація про нібито захоплення з'явилася на сайті СПЖ вранці 15 грудня. 

Святио-Преображенський.jpg

"Вранці до кафедрального собору Вінниці під'їхали близько 20 молодих людей спортивної статури і відібрали в охорони ключі від усіх приміщень комплексу. "Забирайте свої речі і йдіть", - заявили вони представникам УПЦ",  - зазначили в СПЖ. 

У Союзі також додали, що керуючий Вінницькою єпархією митрополит Вінницький і Барський Симеон "виявився єдиним архієреєм, який не підписав Постанови Архієрейського Собору УПЦ".

ТАСС з посиланням на главу інформаційно-просвітницького відділу УПЦ архієпископа Климента повідомило, що той підтвердив інформацію про захоплення.

"За його словами, група молодих людей після ранкового богослужіння попросила священиків покинути будівлю і віддати електронні ключі від храму. Також навколо собору невідомі виставили охорону. Є інформація про те, що Служба безпеки України активно зараз намагається примусити священиків Вінницької єпархії підтримати автокефальні настрої", - заявив Климент, пише росЗМІ. 

РІСУ зателефонувала до Свято-Преображенського собору і там заперечили захоплення.

У свою чергу у прес-службі Вінницької єпархії заявили: "Повідомлення "Союзу православних журналістів" ... є фейковим і провокативним та має на меті створення напруги серед віруючих у м. Вінниці". 

"З 1991 року фактично і з 1993 року юридично приміщення Спасо-Преображенського кафедрального собору Вінниці передані у постійне безоплатне користування релігійній громаді собору і на даний момент залишаються у користуванні громади. .... На даний час у Спасо-Преображенському соборі спокійно: звершуються богослужіння і відправляються треби для парафіян храму", - зазначили у єпархії. 

У відділі комунікації ГУ Нацполіції у Вінницькій області заявили, що до правоохоронців інформація про нібито захоплення собору УПЦ  МП не надходила.

"Заяв та повідомлень до поліції з цього приводу у нас не зафіксовано. Не було жодного повідомлення щодо будь-яких протиправних дій", - зазначили у поліції, пише "Інтерфакс-Україна". Про це інформує "Українська правда".