• Головна
  • Новини
  • «Українську помісну Церкву має очолити Патріарх Філарет», - Ляшко...

«Українську помісну Церкву має очолити Патріарх Філарет», - Ляшко

05.12.2018, 10:43
«Українську помісну Церкву має очолити Патріарх Філарет», - Ляшко - фото 1
Предстоятелем Української Помісної Церкви може бути тільки одна людина – Патріарх Філарет, переконаний Олег Ляшко. Про це політик заявив під час звіту фракції Радикальної партії, передає прес-служба РПЛ.

Предстоятелем Української Помісної Церкви може бути тільки одна людина – Патріарх Філарет, переконаний Олег Ляшко. Про це політик заявив під час звіту фракції Радикальної партії, передає прес-служба РПЛ.

Ляшко.jpg

Він нагадав, що саме його команда ініціювала звернення парламенту до Вселенського Патріарха Варфоломея про надання Томосу щодо автокефалії. А також розповів, про що говорив із Патріархом Філаретом, коли разом із колегою Андрієм Лозовим вітав його з рішенням Синоду Вселенського Патріархату.

"Я сказав йому: "Ваша святість, найбільше я радий, що ви дожили до того часу, коли справедливість восторжествувала". Можливо, це було не дуже дипломатично, але це було дуже щиро, тому що Патріарху Філарету вже дуже багато років. З них він 30 років боровся і доводив, що українська держава повинна мати українську церкву, а українці мають право молитися рідною мовою в українській церкві. За це його називали Антихристом, накладали анафему тощо", – наголосив Ляшко.