• Головна
  • Новини
  • В СБУ викликали священика, який з російським пропагандистами "розвінчує" "українських націонал-фашистів"...

В СБУ викликали священика, який з російським пропагандистами "розвінчує" "українських націонал-фашистів"

05.12.2018, 09:51
В СБУ викликали священика, який з російським пропагандистами "розвінчує" "українських націонал-фашистів" - фото 1
В УСБУ в Рівненській області сьогодні, 5 грудня, розпочнуться допити священиків УПЦ МП. 14 священнослужителів мають прибудути в СБУ на 10 ранку.

В УСБУ в Рівненській області сьогодні, 5 грудня, розпочнуться допити священиків УПЦ МП. 14 священнослужителів мають прибудути в СБУ на 10 ранку.

За інформацією власних джерел редакції "ЧаРівне.інфо", серед тих, з ким спілкуватимуться силовики - одіозний священик з Острога УПЦ МП Віктор Земляний . Його ще називають активним «рупором Кремля» на Рівненщині.

З травня 2015 року на теренах Рівненщині виник т.зв. «відділ із забезпечення безпеки релігійних громад УПЦ», офіційною метою створення якого стало врегулювання конфліктних ситуацій. Керівником відділу був призначений Земляний Віктор Олексійович, настоятель Воскресенського храму УПЦ МП м. Острог Рівненської області.

Отець Земляний часто фігурує в російських телеканалах. За його участю відзнято ряд відеосюжетів, які були використані для дискредитації України на міжнародній арені, висвітлено недостовірну, неповну та упереджену інформацію про релігійну ситуацію в Україні.

Приміром, в сюжеті телеканалу "Россия 24" журналісти розповідають про націонал-фашистів, "бендерівців", які захоплюють церкву. А стережуть храм від "жахливих укрів" три дівчинки і бабуся. І всьому цьому підтакує отець Віктор.

Крім того, раніше публікувалась інформація про чималі статки отця Земляного. Так, за нетривалий час отцю вдалось побудувати двохповерховий будиночок у с. Обарів, який за оцінкою фахівців коштує приблизно 70 тис. доларів або майже 1,8 млн. гривень (у той час як середня заробітна плата священнослужителів становить 2-3 тисячі гривень).