«Ісламську державу» створили спецслужби РФ, - муфтій ДУМУ

17.11.2018, 11:30
«Ісламську державу» створили спецслужби РФ, - муфтій ДУМУ - фото 1
Терористичне угрупування «Ісламська держава» було створено за підтримки російських спецслужб. Про це заявив муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» Шейх Саїд Ісмагілов.

За словами муфтія Духовного управління мусульман України «Умма» Саїда Ісмагілова, існують відомості про причетність спецслужб РФ до формування збройних ісламістських організацій, в тому числі і Ісламської держави.

ІД.jpg

За його словами, найбільше людей, а головне офіцерів, приїхало воювати за ІГІЛ саме з РФ. Другою мовою після арабської в цьому угрупованні є російська. Кілька тисяч бойовиків – за тими даними, які відомі на сьогоднішній день, це росіяни. Більшість з них або військові, або колишні військовослужбовці.

Ще одним доказом російського сліду в ІГІЛ муфтій Ісмагілов вважає ведення ісламістами бойових дій проти опозиції президента Сирії Башара Асада. Ісмагілов також підкреслив, що сирійці спочатку знали про створення ісламістського угруповання силами Росії.

«Коли я спілкуюся з сирійцями і задаю їм питання, як цей анклав міг взагалі з’явитися, то мені відповідають: так це ж росіяни створили! Тобто у місцевого населення немає ніяких ілюзій з приводу того, хто насправді стоїть за терористами», – підсумував Саїд Ісмагілов. Про це повідомляє Еtcetera.