• Головна
  • Новини
  • Екс-директор ФСБ висував ідею проголошення незалежності Афону, - грецьке ЗМІ...

Екс-директор ФСБ висував ідею проголошення незалежності Афону, - грецьке ЗМІ

02.11.2018, 11:00
Екс-директор ФСБ висував ідею проголошення незалежності Афону, - грецьке ЗМІ - фото 1
Упродовж останніх років Афон постійно перебував у центрі уваги російських посадовців: вони туди здійснювали колективні паломництва та систематично вносили щедрі «пожертви». На Афон росіяни за останні кілька років вклали близько 200 млн євро.

Упродовж останніх років Афон постійно перебував у центрі уваги російських посадовців: вони туди здійснювали колективні паломництва та систематично вносили щедрі «пожертви».

Про це повідомляє Церкваріум з посиланням на грецьке видання Protagon.gr.

Як пишуть грецькі журналісти, один високопоставлений російський чиновник із оточення Путіна навіть висував ідею утворити із Святої Гори незалежне утворення, щось на кшталт православного Ватикану.

«У вересні цього року Сергій Степашин, колишній прем'єр-міністр Росії, голова «Православного Імператорського Палестинського Товариства», яке також має свій філіал і в Греції, виступив з пропозицією проголосити незалежність Афону. В інтерв'ю газеті Der Spiegel він вів мову про «незалежне державне утворення, як у випадку з Ватиканом»», - зазначає видання.

Журналісти також вказали грецьких митрополитів, які тісно співпрацювали з РПЦ.

«Добре поінформовані джерела ідентифікують і грецьких митрополитів, кількістю не менше восьми, які так чи інакше підтримують тісні зв'язки з Російським Патріархатом. Ось хто вони: (митрополити) Александропульський, Неакринійський, Верійський, Месогейський, Арголідський, Патрський, Керкірський, Мантинейський», - пише Protagon.gr.

Грецьке видання зазначає, що на Афон росіяни за останні кілька років вклали близько 200 000 000 євро.