На Донбасі активізувалися пропагандисти РПЦ - Тука

29.10.2018, 11:21
На Донбасі активізувалися пропагандисти РПЦ - Тука - фото 1
Мешканцям Донецької і Луганської областей розповідають про "захоплення й погроми"

На сході України, в Донецькій і Луганській областях, активізувалися священики Російської Православної  Церкви, що ведуть пропагандистську роботу серед місцевих жителів, повідомив в інтерв'ю "Обозревателю" заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ) України Георгій Тука, пише ZN,UA.

Тука.jpg

Не маючи іншої можливості перешкодити процесу створення в Україні єдиної помісної православної Церкви, РПЦ вдається до традиційних методик розпалювання ворожнечі та ненависті.

"У Луганській і Донецькій областях, у парафіях на території України священики РПЦ вже поширюють чутки про те, що в Україні захоплюють храми і що Міністерство культури, Кабінет міністрів прийняли рішення про конфіскацію всіх храмів і передачу Київському патріархату. Ситуація нагнітається", - зазначив Тука.

І додав, що українські спецслужби вже мобілізовані на боротьбу з російською пропагандою і можливими провокаціями. Зокрема, проводиться роз'яснювальна робота з тими священиками, які після надання автокефалії Українській помісній православній церкві, готові перейти під протекторат Києва.

"Я не знаю щодо взаємодії з Московським патріархатом, але є співпраця з Київським. Я знаю, йде взаємодія з деякими представниками РПЦ, а таких чимало, які готові після надання Томосу перейти під протекторат Києва", - пояснив він.

За словами Георгія Туки, правоохоронці також проводять роботу з представниками ультранаціоналістичних організацій, закликаючи не піддаватися на провокації і уникати силових конфліктів.