• Головна
  • Новини
  • Путін наказав розмістити спецназ ГРУ під прикриттям у найважливіших монастирях УПЦ (МП), - Тимчук...

Путін наказав розмістити спецназ ГРУ під прикриттям у найважливіших монастирях УПЦ (МП), - Тимчук

19.10.2018, 11:37
Путін наказав розмістити спецназ ГРУ під прикриттям у найважливіших монастирях УПЦ (МП), - Тимчук - фото 1
Володимир Путін наказав керівництву силових відомств РФ"за будь-якого розвитку подій" гарантувати безпеку митрополитів Московського Патріархату. Для цього планують розмістити спецназ ГРУ під прикриттям у найважливіших монастирях УПЦ (МП).

Володимир Путін наказав керівництву силових відомств РФ "за будь-якого розвитку подій" гарантувати безпеку митрополитів Московського Патріархату. Для цього планують розмістити спецназ ГРУ під прикриттям у найважливіших монастирях УПЦ (МП).

Дмитро Тимчук, депутат "Народного фронту" та координатор групи "Інформаційний спротив", написав на своїй сторінці у Facebook, що таке рішення прийняли на засіданні Радбезу РФ 12 жовтня, повідомляя Gazeta ua. Там обговорювали рішення Константинопольського Патріархату про надання автокефалії УПЦ.

"Міністр оборони РФ С. Шойгу і начальник Генштабу ВС Росії В. Герасимов зазначили, що Збройні Сили РФ уже відпрацьовують плани безпосереднього виведення на територію України мобільних бойових груп (під прикриттям) із метою захисту Києво-Печерської та Святогірської лавр", — написав він.

За інформацією "ІС", на думку РФ, ці релігійні об'єкти першими потрапляють під загрозу нападів із боку "радикально налаштованих і озброєних бойовиків-націоналістів".

Депутат також написав, що військове керівництво Росії доповіло, що в рамках підготовки до реалізації цих планів нині вже проводиться підготовка груп спецназу на місцевості, а саме — на базі Новоафонського монастиря в Абхазії.

"Так, у Головному управлінні Генерального штабу ЗС РФ уже майже розроблена операція з дестабілізації ситуації в Україні з використанням релігійного чинника", — завершив Тимчук.